Trafik Cezası Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Trafik cezası sorgulama yapmak isteyen vatandaşların EGM yani Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesini ziyaret etmesi gerekiyor.
Trafik Cezası Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Sorgu sayfası sayesinde trafik cezası sorgulamasını yapmanız mümkündür. Trafik cezası sorgulaması için giriş sayfasından ceza ve otopark sorgulama bağlantısına tıklayın. Daha sonra ad, soyad ve TC kimlik no gibi sizden istenilen bilgileri girin. Sorgulama yapmanız halinde son bir seneye ait olan bütün trafik cezalarını görmeniz mümkündür.

Araç Plakasına Yazılan Cezayı Nasıl Sorgularım?

Araç plakasına yazılan cezanın sorgulanması için yine EGM sisteminden faydalanmak mümkündür. Açılan menüden araç plakasına yazılan ceza sorgulama bağlantısını seçin. Açılan sayfada bilgileri inceleyin. Bütün cezaları bu ekran üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sistem üzerinden aynı zamanda otoparka çekilen araç sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama gibi işlemleri de yapabilirsiniz.

 E devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

E devlet üzerinden trafik cezası sorgulamak için ilk olarak sisteme giriş yapılması gerekir. E devlet girişini mobil imza, e devlet şifresi, internet bankacılığı ya da TC kimlik kartı yöntemi ile yapabilirsiniz. Genellikle vatandaşlar sisteme giriş için e devlet şifresini kullanmayı tercih ediyorlar. Eğer henüz e devlet şifrenizi almadıysanız size en yakın PTT şubesini ziyaret ederek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş sağladıktan sonra e hizmetler bağlantısını açın. Buradan Emniyet Genel Müdürlüğü menüsüne girin. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama bağlantısını kullanarak trafik ceza sorgulamasını yapmış olursunuz.

Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Nasıl Sorgulanır?

Sürücü belgesine yazılan cezanın sorgulanması için de EGM sistemini tercih edebilirsiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulaması uygulaması sayesinde kişilerin sürücü belgelerine yazılan cezanın olup olmadığının kontrolü sağlanabilmektedir. Eğer ceza varsa bu ceza ile ilgili de detaylara ulaşmak mümkündür. Trafik cezasının tarihi, saati ve şekli gibi detaylara tek bir sistemden ulaşabilirsiniz. Sorgulama yapmak için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmiyor.  İnternet bağlantısı ve akıllı cihaz bulunan her yerden sorgulama yapmak mümkün oluyor.