TOKİ’nin Uşak’ta satışa sunduğu 329 konut için başvurular başladı

TOKİ tarafından; ‘düşük taksitli ve uzun vadeli ve ucuz’ sloganı ile 24 ilde satışa sunduğu konutlar için başvurular başladı.
TOKİ’nin Uşak’ta satışa sunduğu 329 konut için başvurular başladı

TOKİ tarafından; ‘düşük taksitli ve uzun vadeli ve ucuz’ sloganı ile 24 ilde satışa sunduğu konutlar için başvurular Türkiye çapında başladı. Ancak, okurlarımızdan bize gelen bilgilere göre; başvurların yapıldığı Ziraaat Bankası Uşak şubeleri, "İlimizde ayın 25'inde başlıyor" diyerek, Halkbank Uşak Şubesi'nin de "Bize bu konuda gelen bir bilgi yok" gerekçesi ile başvuruları kabul etmediği öğrenildi.  Başvuru tarihlerinin illere göre değiştiği de belirtildi.

Son aylarda konut fiyatlarında yaşanan fahiş artış, vatandaşları, az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi konut sahibi olmak gibi cazip koşulda satışlara yöneltiyor.

Bu konuda, çalışmalar yapan TOKİ’nin aralarında Uşak’ın da bulunduğu 24 ilde kuralı satışa sunduğu konutlar için başvuruların bugün başladığı açıklandı.

Uşak Karaağaç Mahallesi eski Gediz Yolu üzerinde inşa edilen 729 konuttan, satılmayan 327 adet 3+1 ve 2+1 daireler yeniden satışa sunuldu.

Uşak Merkez projesinde satışa sunulan 327 konutun fiyatı 369 bin TL'den başlıyor. Taksitler ise 1.541 TL'den başlıyor.

Haberler. Com’un yayınladığı habere göre: ödeme seçenekleri projeden projeye farklılık gösteriyor. Buna göre daireler, yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile satışa sunulacak. Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası'nın şubeleri aracılığıyla her il için tarihler değişmekle birlikte 4 Ağustos'a kadar kabul edilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Konutlara başvuru yapacak vatandaşların 18 yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olması gerekiyor. Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine TC sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması gerekiyor. Kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması şartları aranıyor. Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabiliyor. Birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacak.

(SALİH KILINÇ / HABER)