TOKİ Konutları İçin Düşünülen Yer Belli Oldu

Uşak Gündem.com Muhabiri Salih Kılınç araştırdı: “TOKİ Konutları için düşünülen yeri öğrendim”
TOKİ Konutları İçin Düşünülen Yer Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından; “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi” ilan edilen 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında konut başvuruları 14 Eylül'de açılmıştı.

İlk etapta 250 bin konut yapılacak iller arasında Uşak’ta yer almıştı. TOKİ tarafından Uşak ve ilçelerine toplam 1050 konut yapılacağı; bu konutların dağılımının da Uşak Merkez: 570 adet, Eşme 158, Sivaslı 204 Ulubey 118 konut şeklinde olacağı da açıklanmıştı.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi okurlarının Uşak merkezde yapılması planlanan 570 konutun nerede inşa edileceği soruları üzerine araştırmalara başladım. Kesin olmamakla birlikte TOKİ’nin merkezde inşa etmek istediği 570 konut için Uşak merkezde birkaç yer tespit ettiğini ve iki alanda yoğunlaştığı bilgisine ulaştım.

Aslında bu 2 yer de Uşak’ın ne zaman TOKİ adı anılsa gündeme gelen ve Uşak kamuoyunun çok iyi bildiği yerler.

İlk belirlenen yer adı sürekli TOKİ ’ile anılan bir yerdi

TOKİ’nin konut gündemine aldığı ilk yer, daha öncede defalarca tartışma konusu olan eski şehir çöplüğü ile Hacıkadem Mahallesi arasında kalan alan. Sanırım 2018 yılında da buraya TOKİ’nin konut yapacağı söylentileri çıkmış, daha sonra eski şehir çöplüğünün bulunduğu alana kaydırılmıştı.

Ancak TOKİ burayı da eledikten sonra Uşak’ta konut yapmak isteği başka bir alanı beğendi.

Gelelim TOKİ’nin 570 konut inşa etmek için beğendiği alana…

Değerli www.usakgündem.com Okurları!

Üzerine basa basa tekrar söylüyorum. TOKİ’nin 570 konut yapmayı düşündüğü alanı, sizlerin isteği ve merakını gidermek üzere öğrendim. Ancak bu yer hakkında kesinleşmiş ve resmi bir karar ve belge yok.

Edindiğim bilgilere TOKİ uzmanları da burayı beğendi. Sonra karar değişir mi bilemiyorum tabi.

Burası da yine 2018 yılında Emekliler Derneği Uşak Şubesi tarafından dönemin belediyesine önerilmişti. Bu yer, Uşak’a 10 kilometre uzaklıkta bulunan merkeze bağlı bir köyün arazi sınırları içerisinde yer alıyor.

Uşak’ın güneyinde Ulubey yolu üzerinde bulunan “ELMACIK KÖYÜ”

Yapmış olduğum araştırmalara göre; şimdilik TOKİ buarada karar kıldı. İleride ne olur bilinmez tabi.