TOKİ İstanbul kuraları ertelendi mi, ne zaman açıklanacak?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından TOKİ sosyal konut kuraları bir süreliğine ertelenmişti. Depremin 13.gününe girilmesi ile birlikte İstanbul'da kuraların başlayacağı tarih merak konusu oldu.
TOKİ İstanbul kuraları ertelendi mi, ne zaman açıklanacak?

TOKİ İstanbul kuraları ertelendi mi, ne zaman açıklanacak? - Türkiye, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yaraları sarmaya çalışıyor. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te arama kurtarma çalışmaları sürerken artçı sarsıntılar da devam ediyor. Yaşanan deprem felaketinin ardından TOKİ sosyal konut kuraları için erteleme kararı alınması ile birlikte yeni hafta için araştırmalar arttı.

TOKİ SOSYAL KONUT KURALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ TOKİ kuraları ertelendi. İstanbul TOKİ kura çekimi ve sonuçların açıklanacağı tarihe ilişkin merak edilenler artarken TOKİ kuraları için gözler yeni tarihlere çevrildi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesi olarak adlandırılan TOKİ kuralarında yeni etap kura takvimi şu şekilde açıklanmıştı;

1 Şubat: Çanakkale 1290 konut

1 - 3 Şubat: Manisa 4 bin 94 konut

4 Şubat: Uşak 1050 konut

5 - 6 Şubat: Kütahya 2 bin 280 konut

7 - 8 Şubat: Afyonkarahisar 3 bin 125 konut

6-13 Şubat: İzmir

11 Şubat: Edirne 

12 Şubat: Kırklareli 

13-14 Şubat: Tekirdağ olarak belirlenmişti ancak sosyal konut projesi kapsamında 7-14 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ kura çekilişlerinin deprem nedeniyle ertelendiği açıklandı. Bununla birlikte yeni takvimin yanı sıra İstanbul'da kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı merak edildi. TOKİ İstanbul kura çekimi; Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde toplamda 50 bin konutu kapsarken henüz İstanbul TOKİ kura çekim tarihi belli olmadı. Kura takviminin önümüzdeki haftalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler