TOKİ Başvuru Şartları Nelerdir?

TOKİ başvurusu şartları başında aylık hane halkı gelirinin en fazla net 5 bin 500 TL olması geliyor.
TOKİ Başvuru Şartları Nelerdir?

Şartları sağlayan kişiler e devlet üzerinden başvuru işlemlerini halledebiliyorlar. Başvuru sırasında mutlaka konut talebinin belirlenmesine yönelik anket sonuçları değerlendirme formu gerekiyor. Ayrıca konut talep yazısı da isteniyor. Bu yazıda anket sonuçlarının değerlendirilmesiyle talep edilen konut tipini, konut sayısını ve sosyal donatı istenip istenmediğinin belirlenmesi mümkün oluyor. TOKİ şartlarını sağlayan kişiler başvurularını yaparak ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürebiliyorlar.

TOKİ İstanbul Konutları Hangi İlçelerde Yapılacak?

TOKİ İstanbul Konutları’nın yapılacağı ilçeler 3 tane olarak belirlenmiştir. İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde 2 artı 1 tiipinde tam 2 bin 625 daire yapılması bekleniyor. Ayrıca bu ilçede 3 artı 1 tipinde bin 125 tane daire yapılacak. TOKİ İstanbul Konutları’nın yapılacağı bir diğer ilçe ise Başakşehir. Burada 2 artı 1 tipinde 350 tane ve 3 artı 1 tipinde ise 150 tane daire yapılması beklenmektedir. İstanbul’da son olarak Tuzla’da proje yapılacak. Tuzla’da yapılan proje 2 artı 1 tipinde ve 3 artı 1 tipinde olacak. 4 bin 25 tane 2 artı 1 ve bin 725 tane de 3 artı 1 daireler olacak.

TOKİ Evlerine Şehit Aileleri Başvurabilir mi?

Şehit ailelerinin TOKİ evlerine başvurması mümkündür. Benzer şekilde harp ve vazife malulleri ile bu kişilerin dul ve yetimleri de konutlardan yüzde 10 peşin ve 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olarak faydalanabilirler. Bu kişilerin haklarından faydalanmaları için mutlaka hak sahipliği belgesine sahip olması gerekir.

TOKİ Evlerine Şehit Aileleri Nasıl Başvurabilir?

Şehit ailelerinin TOKİ evlerine başvurusu için mutlaka başvuru yaptıkları il sınırları içinde son 3 senedir oturduklarını kanıtlayan belgeye sahip olması gerekiyor. Nüfus kayıt sistemi üzerinden bu belge alınabilir. TOKİ başvurusu yapan aileden ayrıca il nüfusuna kayıtlı olduğuna dair diğer belgeler de istenecektir. Gerekli olan belgelerin eksiksiz olarak tamamlanması ve ardından başvurunun yapılması gerekiyor.