Ticaret Bakanlığı kadın kooperatiflerine hibe yağdırdı

Ticaret Bakanlığının KOOP-DES programı kapsamında öncelikle kadın emeğini değerlendirme amacı güden kadın kooperatiflerin üretim ve istihdama katkılarının artırılmasına yönelik mal ve hizmet alımları kapsamında hibe desteği başvuruları başladı.
Ticaret Bakanlığı kadın kooperatiflerine hibe yağdırdı

Uşak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; kadın kooperatiflerine yapılacak olan Hibe destek oranları mal ve hizmet alımlarında 200.bin TL olduğu ve bu miktarın  %75’inin hibe olarak Ticaret Bakanlığınca karşılanacağı ve başvuruların başladığı duyuruldu.

İşte Uşak Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi:

TİCARET BAKANLIĞI UŞAK TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ KOOPERATİFÇİLİK HİBE DESTEKLERİ

“Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği kapsamında Ticaret Bakanlığı görev sorumluluğunda bulunan kadın kooperatiflerimizin üretim ve istihdama katkılarının  artırılmasına yönelik mal ve hizmet alımları kapsamında hibe desteği sunulacaktır. - -2022 yılı hibe destek başvuruları 15/02/2022-15/03/2022 tarihleri arasında Ticaret İl Müdürlüğümüze yapılacaktır.

Hibe destek oranları mal ve hizmet alımlarında 200.000,00 TL olup %75’i hibe olarak Ticaret Bakanlığınca karşılanacaktır.

Nitelikli personel istihdamında ise bir personel için 51.000,00 TL, iki personel için 102.000,00 TL hibe desteği verilecektir.

Hibe destek başvuru ve uygulama esas ve usullerine Ticaret İl Müdürlüğü resmi internet sitesinden (https://usak.ticaret.gov.tr/)  ulaşılabilecektir. Uygulamanın her aşamasında kadın kooperatiflerimize her türlü destek İl Müdürlüğümüz personelince sunulacaktır. “

(HİDAYET KIRAN / HABER)

İlgili Haberler