Telegram’a Yeni Özellik

Mesajlaşma platformlarından bir tanesi olan Telegram’a yeni bir özellik geliyor. Gelmesi planlanan özelliğe göre artık mesajlar otomatik olarak silinebilecek.
Telegram’a Yeni Özellik

İyileştirme Çalışmaları Devam Ediyor

Dünyaca ünlü mesajlaşma yazılımı olan Telegram, tamamen güvenli olan anlık mesajlaşma servisi olarak biliniyor. Uygulamanın pek çok özelliği bulunmakta. Ancak iyileştirmeye gitmek adına daha pek çok özelliğin Telegram’a geleceği konuşuluyor. Uygulamaya gelmesi planlanan yeni özellik ise bireylerin gizliliğini ön planda tutmak adına otomatik olarak mesajları silmek.

2013 yılından beridir hizmet vermekte olan Telegram, günümüzde en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamalarının başında geliyor. Rus programcısı Pavel Durov tarafından oluşturulan bu uygulama sayesinde bireyler internete bağlandıktan sonra birbirine hem mesaj yazabiliyorlar hem de ses ve görüntü gönderebiliyorlar.

Telegram’ın hem Android ve IOS cihazlar için telefon uygulaması bulunmakta hem de Windows, OS X, Linux için bilgisayar uygulaması mevcut. Bunlar ve daha bunlar gibi pek çok özelliğe sahip olan Telegram, daha iyiye ulaşmak adına çalışmalarına devam ediyor.

Güvenlik Önlemleri Hat Safhaya Çıkıyor

Bilindiği üzere Whatsapp ve Telegram, benzer hizmeti veren iki rakip firma. Geçtiğimiz haftalarda Whatapp’ın yeni kullanıcı sözleşmesi büyük sansasyonlara neden olmuştu ve Whatsapp’ın güvenlik ihlali yaptığı gerekçesi ile pek çok kullanıcı ülkemizde Telegram’a geçiş yapmıştı. Telegram’daki bu geçiş hareketi, uygulamanın 2021 ocak ayı içerisinde 500 milyon aktif kullanıcıya sahip olmasına vesile olmuştu.

Bireylerin Whatsapp’ı terk etmesinin ana nedeni, Whatsapp’ın yeni sözleşmesi gereğince bireylerin özel bilgilerini gizli tutmayacağı yönünde yaşanan gelişmelerdi. Bunun üzerine Telegram bir açıkla yapmış ve Telegram’da hiçbir şekilde gizlilik ihlalinin olmayacağının garantisini vermişti. Telegram, kazandığı kullanıcıları kaybetmemek ve yeni kullanıcı kazanmak adına güvenlik konusunda çalışmalarına devam ediyor.

Telegram’ın geliştirdiği ve uygulamaya dahil etmeye hazırlandığı son özellik ise mesajların otomatik olarak silinebilme özelliği. Kullanıcı bu özelliği aktif hale getirmesi durumunda mesajları otomatik olarak silinecek ve böylece hiçbir şekilde gizlilik ihlali söz konusu olmayacak. Ayrıca, gruplara ve kanallara davet etmek amacıyla geçici linkler, widget ve Telegram gruplarının sınırının kaldırılması gibi yeni Telegram özellikleri yakında kullanıcılara aktif olacak.