Tekstil Fabrikasındaki yangın devam ediyor

Bu sabah saat 08.30 sıralarında Uşak Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasında çıkan yangın hala devam ediyor.
Tekstil Fabrikasındaki yangın devam ediyor

Uşak Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Uşak Belediyesi İtfaiyesi, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne ve Gediz Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ile Uşak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve ekiplerin tüm uğraşına rağmen yangın henüz söndürülmüş değil.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’de yangın yerine gelerek çalışmaları bizzat yakından takip etti.

Pamuk elyafının bükülmesi ve iplik haline getirilmesi işleir ile uğraştığı öğrenilen Uşak Deri ve Karma OSB’’de bulunan Ahmet Tavli ve Ekrem Sarıkya’ya ait Ekta Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketine ait fabrikada bu sabah 08.30 sıralarında yangın çıktı.

Yangının neden çıktığı kesin olarak bilinmezken, görgü tanıkları, fabrika çatısında elektrik kaynağı yapıldığını ve yangının buradan çıkabileceği ihtimalini dile getirdi. Yangına müdahale eden 3 itfaiye erinin dumandan etkilenerek Uşak Eğiitm ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve sağlık durmlarını iyi olduğu öğrenildi.

Olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını yakından takip eden Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “Böylesi büyük bir yangında can kaybı olmaması sevinebileceğimiz tek nokta. Maddi hasar büyük görünüyor. Ekiplerimiz söndürmek için çalışıyor” dedi.

Fabrika sahibine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Ergün, "Büyük ihtimalle çatıdaki bir çalışmadan dolayı elektrik sebeple değerlendiriyor şu anda ama nedeni yangın raporuna göre belli olur. Bizi sevindiren husus herhangi bir can kaybı yok, maddi hasar var. Tek teselli kaynağımız, can kaybının olmaması. Birinci önceliğimiz yangının söndürülmesi." diye konuştu.

(SALİH KILINÇ / HABER)