Taşınan esnaftan 2 yıl boyunca kira almak yok maddi destek de sağlanacak

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ‘Çarşı Uşak’ projesi kapsamında taşınacak esnaflar için yapılacak geçici işyerlerinden 2 yıl boyunca kira alınmayacağını açıkladı.
Taşınan esnaftan 2 yıl boyunca kira almak yok maddi destek de sağlanacak

Çakın, pazarcı esnafını tamamen taşıdıklarını, gelecek haftada eski pazaryerindeki tuhafiyeci esnafını taşıyacaklarını belirtti. Ayakkabıcılar Çarşısında faaliyet gösteren yaklaşık 80 esnaf için de geçici işyeri yaparak hepsini bir arada tutacaklarını ve yakın zamanda taşınan esnaf için maddi destek sağlayacak projeleri de hayata geçireceğini duyurdu.

‘Çarşı Uşak’ projesine bakanlığın desteği ile başladık”

İşte Başkan Çakın’ın ‘Çarşı Uşak’ esnafı için müjdeli açıklamaları

“Çarşamba pazaryeri, ayakkabıcılar çarşısı ve eski otogar alanını kapsayan 36 bin metrekarelik alanda yapmak istediğimiz modern bir alışveriş merkezi için il genelinde genel bir mutabakat zaten var.

Burada tartışılan konu nasıl dönüşeceği şeklindedir. Yaklaşık 20 yıldır burayla üretilen her türlü proje sonuçsuz kalmıştı. Bizde bu sorunu çözmek için Sayın Valimiz, sayı Milletvekillerimiz ve ben Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımızı ziyaret ederek bakanlığımızın bu konuda güçlü bir desteğini arkamıza aldık.

Bu destekle, bölgedeki hak sahibi vatandaşlarımız mağdur etmeyecek şekilde buradaki çalışmalarımızı başlattık. Şu anda belediyemize ait mülkiyetlerde dahil hak sahipleri ile anlaşılarak yüzde 80’inin üzerinde bir mutabakat sağlanmış durumda.

Allah izin verirse çok kısa bir zaman içerisinde mutabakat oranını yüzde yüze çıkarıp bakanlığımızla birlikte dönüşüm işlemlerini başlatmış olacağız.

Tuhafiyeci esnafı önümüzdeki hafta taşınıyor

Esnaflarımızın bu dönüşüm sürecini en az sıkıntıyla atlatması için belediye olarak bazı tedbirler alıyoruz. Bu tedbirlerin başında taşınma sürecinde buradaki hareketliliğin devam edebilmesi ve esnafların bir arada bulunabilmesi için bölgedeki tüm esnafı bir arada tutabilmek için hepsini aynı bölgeye taşıyoruz.

İlk aşama olarak Çarşamba Pazarı pazarcı esnafının tamamı belediye binası çevresindeki pazaryerine taşındı.

Şimdi ikinci aşama olarak eski pazaryerinde bulunan tuhafiyecileri yeni yerlerine taşıma işlemine sıra geldi. Yeni belediyemizin yan tarafında tuhafiyeci esnafımız için kapalı alan konstrüksiyon ihalesini tamamladık. Önümüzdeki hafta tuhafiyeci esnafımızın da yeni yerlerine taşınma işlemi başlıyor.

Geçici işyerlerinden 2 yıl boyunca kira almak yok

Üçüncü aşama olarak da ayakkabıcılar çarşısında bulunan yaklaşık 80 esnafımız için belediyemizin yan tarafında geçici işyerlerinin inşaatına başlıyoruz. ‘Çarşı Uşak’ projemizin inşasının süreceği 2 yıl boyunca tuhafiyeci ve ayakkabıcı esnafımızın, bölgenin kendi doğal yoğunluğu ile bu süreci en az zararla atlatacağına inanıyorum. Belediye olarak, 2 yıl boyunca esnafımızdan bir kuruş kira talep etmeyeceğiz.

Belediyemizle protokol imzalayan vatandaşlarımıza işyerlerini seçme hakkını veriyoruz. Yakın zamanda yeni yerlerine taşınan esnaflarımıza maddi destek sağlayacak projelerimizi de esnaflarımızla paylaşacağım.”

(SALİH KILINÇ / HABER)