Tanrıça Kibele’nin dağında Mart ayına rağmen 2 metre kar var .

Kütahya ve Uşak arasında doğal bir sınır olan, Murat Dağı’nın zirvesinde kar kalınlığının Mart ayına rağmen 2 metreyi bulması yüzleri güldürüyor.
Tanrıça Kibele’nin dağında Mart ayına rağmen 2 metre kar var .

Termal sıcak suyu ve karlı zirveleri ile Ege Bölgesinin bolluk ve bereket kaynağı Murat Dağı’nda Mart ayı gelmesine rağmen kalınlığı 2 metreyi bulan kar örtüsü, özellikle Gediz köylülerini sevindiriyor.

Kayak merkezinin bulunduğu Sarıçiçek Yaylası ve Bayraklı Tepe denilen zirve arasındaki bölgede kar kalınlığının yaklaşık 2 metre olması, kurak geçmesi beklenen yaz döneminde Gediz ve Uşak köylerinin susuz kalmaması anlamına geliyor.

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Fırdan Köyünden olan Süleyman Özdemir, “Mart ayının yarısını geçtik. Murat Dağ’ımızda hala 2 metrenin üzerinde kar olması pek alıştığımız bir durum değil. Ama bu durum çiftçilikle uğraşan biz köylüleri .çok sevindiriyor. Hem kurak yaz aylarında susuzluk çekmeyeceğiz, hem de görsel olarak seyrine doyum olmaz bir tablo oluşturuyor” şeklinde sevincini dile getirdi.


 

KAYAK YAPMA MEVSİMİ DE UZUYOR

Murat Dağı’nda bahar ayında da kar olması, kayak merkezinde de kayak sporu sevenler için daha uzun süre kayak yapma olanağı tanıyor.

Gediz İlçe Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Murat Dağı'nın kar yağışıyla beyaz örtüye büründüğünü belirterek, "İlçe merkezimize 25 kilometre uzaklıktaki Murat Dağı, kayak pistleri ve 1500 metre rakımda bulunan termal kaynaklarıyla kayak sezonuna hazır. Salgın sürecinde tedbirler alarak tesislerimizi misafirlerimizin hizmetine sunacağız." dedi.

Akçadurak, kayak merkezinde kar kalınlığının kayak yapmak için yeterli olduğuna  işaret ederek, kış sporu tutkunlarının bölgeye gelebileceklerini söyledi.

Dört mevsim ziyaretçilere doğanın tüm güzelliklerini sunan Murat Dağı'nın, pandemi sürecinde bunalan vatandaşların rahat nefes alabileceği bir yer olduğuna işaret eden Akçadurak, hem termal sıcak su hem de kayak keyfini bir arada yaşamak isteyen herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.


 

(SALİH KILINÇ/HABER)