Talihsiz bebeği polisler ve belediye işçileri gömdü

Uşak Merkez Fatih Mahallesinde bir sırt çantası içerisinde cesedi bulunan talihsiz bebeği, 2 belediye işçisi ve 3 polis toprağa verdi.
Talihsiz bebeği polisler ve belediye işçileri gömdü

Dünyaya geldiği andan itibaren anne ve babası tarafından bir sırt içerisinde tarlada ölüme terk edilen talihsiz bebek, sessizce geldiği dünyadan sessizce ayrıldı. Henüz ismi bile konmayan talihsiz bebeğin toprağa verilmesi sırasına 2 belediye işçsi ve 3 polisten başka hiç kimsenin olmaması yürekleri burktu.

Başta STK’lar olmak üzere bebeğe sahip çıkılmaması da toplumumuzda her geçen gün merhamet duygusunun azaldığının göstergesi gibiydi.

NE OLMUŞTU?

Olay geçtiğimiz 18 Ocak günü Uşak'ta merkeze bağlı Fatih Mahallesi'nde meydana gelmişti.. İddialara göre R.H., adlı bir vatandaş çiftliğinin karşısındaki tarla kenarında çanta içerisine koyulmuş bebek cesedi bulmuştu. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bulunan ihbarlar sonrasında olay yerine polis ekipleri sevk edilmişti.. Yapılan incelemeler sonrasında bebeğin cenazesi Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, olaya ilişkin Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Olay yeri yakınlarında güvenlik kamerası incelemeleri yapan ekipler aynı zamanda da Uşak ve çevre illerde doğum yapan kişileri araştırmıştı. Yeni doğum yapan aileleri inceleyen ekipler, 4 Ocak günü Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğumu gerçekleşen bir bebeğin nüfus kayıtlarının yapılmadığını tespit etmişti. Bebeğin annesinin Uşak’ta yaşadığını belirleyen ekipler anne K.G.’nin evine gidip bebeği olmadığını tespit etmişti.. K.G.’nin ifadesinin ardından yine Uşak’ta ikamet eden bebeğin babası olduğu ön görülen S.D. de ekiplerce gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerin sosyal medya üzerinden tanıştıklarını, yaklaşık 1 yıldır ilişkileri olduklarını, K.G.’nin Bartın’da ikamet ettiği ama zaman zaman Uşak’a gelerek S.D. ile beraber kaldıklarını ve evlilik dışı olan çocuğa bakamayacakları için 5 Ocak günü bebeği oraya bıraktıklarını söyledikleri öğrenilmişti.

(SALİH KILINÇ / HABER)