Suriyeli mahpus kadınlar için 'Vicdan Hareketi' basın açıklaması yaptı

Suriyeli mahpus kadınlar için 'Vicdan Hareketi' basın açıklaması yaptı

8 Mart 2019 Dünya Kadınlar Günü basın açıklamasında bulunan Uşak’taki çeşitli STK’lar tarafından oluşturulan “Vicdan Hareketi” Suriyeli mahpus kadınlar yapılan işkence ve tecavüzlere son verilmesini ve mahpus kadınların bir an önce özgür bırakılması çağrısı yaptı.

Cuma namazı sonrası Ulu Cami merdivenlerde toplanan kadınlı erkekli bir grup, basın açıklamasının, tüm Türkiye ve dünyada Suriye’de dahil 110 ülkede eş zamanlı olarak yapıldığını açıkladı.,

“Vicdan Hareketi” adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Salih, “Bugün dünyanın dört bir yanında Suriyeli mahpus kadınlar için meydanlardayız. Buradan Suriye hapishanelerinde acı içinde özgürlük bekleyenleri ve meydanları doldurarak onlar için vicdanları ayağa kaldıranları selamlıyoruz. Biliyoruz ki; mazlumlar ve ezilenler için vicdanın haykırışından daha güçlü bir imkân yok.

Vicdan Hareketi tüm çocuklar yaşasın diye; dili, inancı, ırkı fark etmeksizin tüm kadınlar korunsun diye oluşmuş uluslararası bir inisiyatiftir. Vicdan Hareketi insan hayatını korumayı hedefleyen ve herkes için onurlu bir yaşam isteyen bir merhamet hareketidir.

Geçtiğimiz yıl bütün dünyanın dört bir yanından kadınların bir araya geldiği Vicdan Konvoyu ile 10 bini aşkın kadın Suriye sınırında buluşmuştu. Bu yıl ise dünyanın bütün meydanlarında kadın, erkek bir aradayız. Bizler dünyanın birçok ülkesinden gelen insanlar olarak, hukuksuzca tutulan, cinsel saldırıya ve işkenceye maruz kalan, Suriyeli kadınlar için sesimizi yükseltiyoruz” dedi.

İnsan hayatının ve onurunun korunması temel prensibi için insanlık vicdanın harekete geçmesi gerektiğini belirten Ahmet Salih, “Bu nedenle bunca acıya, bu kadar ölüm ve zulme “Artık Yeter” diyoruz. Dünyanın her yerinden vicdanların sesi olarak, şehirlerin meydanlarından Suriye’ye sesleniyoruz.. Suriye rejimine ve ortaklarına da ayrıca sesleniyoruz:

  • Tecavüzü silah olarak kullanmayı hemen bırakın
  • Kadınlara yapılan acımasız işkenceleri hemen durdurun.

Suriyeli kız kardeşlerimizi şimdi hemen özgür bırakın. Bırakın evlerine dönsünler, bırakın ailelerine kavuşsunlar” diyerek açıklamasına son verdi.