Şubat neden 28 çeker? Şubat ayı neden 28 gün?

Şubat ayı dışında kalan 11 ay takvimde de görüldüğü üzere 30 ya da 32 gün çekmektedir.
Şubat neden 28 çeker? Şubat ayı neden 28 gün?

Takvimde en kısa ay Şubat ayı olurken birçok kişi Şubat ayının neden kısa olduğunu merak etmektedir. Şubat ayının sonlarına yaklaşmamız ile birlikte arama motorlarında en çok araştırılan konulardan birisi de 'Şubat neden 28 gün?' sorusu olurken bununla ilgili tüm detaylara haberimizin devamında yer verdik.

ŞUBAT AYI NEDEN KISA?

Batılı dillerde Şıubat batılı dillerdeki adları, Roma arınma Tanrıçası Februus'un adından geldiği söylenmektedir. 28-29 çeken ve diğerm 11 aya kıyasla en kısa günlerden oluşan Şubat ayı için bu durumun neden böyle olduğu oldukça merak edilmektedir. Peki Şubat ayı neden 29 çekiyor? Şubat ayı neden kısa?

Şubat ayı dışında kalan 11 ay takvimde de görüldüğü üzere 30 ya da 32 gün çekmektedir. Her ayın 30 gün sürmesine karşılık Şubat ayının daha kısa sürmesi her Şubat ayında merak edilen konulardan birisi haline gelmiştir. Şubat bazen 28 gün sürerken bazen ise 29 gün sürmektedir. Dünyanın güneş etrafında dönüşü yaklaşık olarak  365,25 gün sürmektedir. Bizim takvim yılımızda ise bu 365 güne tekabül eder. Bunu düzeltebilmek amacıylaysa Şubat bazen 28 bazen ise 29 gün sürmektedir. Bunun yanı sıra Şubat ayı sadece 4 yılda 1 kez 29 çekmektedir.