Sözcü Yılmaz Özdil hakkında ne dedi?

Bir süre önce Sözcü Gazetesi'nden ayrıldığını duyuran Yılmaz Özdil hakkında kovuldu iddialarına Sözcü yanıt verdi.
Sözcü Yılmaz Özdil hakkında ne dedi?

Geçtiğimiz günlerce yaptığı bir açıklama ile Sözcü TV ve gazetesinden ayrıldığını duyuran Yılmaz Özdil gündeme damga vurmuştu. Yapılan bu açıklamaların ardından Yılmaz Özdil'in aslında kendisinin gazeteden ayrılmadığı, Sözcü gazetesinin Özdil'i kovduğu konusunda iddialar gündeme geldi. Bu iddiaların ardından çok geçmeden Sözxü Gazetesi Yılmaz Özdil hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda "kovuldu" iddialarına yanıt verdi. 

YILMAZ ÖZDİL KOVULDU MU? 

Yılmaz Özdil'in Sözcü TV'nin yayın hayatına başlamasının üzerinden henüz 1 hafta geçmeden TV'den ve senelerdir köşe yazarlığı yaptığı gazeteden ayrılmasının ardından Sözcü Gazetesi,

"Sözcü gazetesinde yaklaşık 8.5 yıldan bu yana köşe yazarı olarak görev yapan, yazılarının virgülüne dahi müdahale edilmeyen Yılmaz Özdil kendi isteğiyle önce Sözcü Televizyonu'ndan ardından da Sözcü gazetesinden ayrılmıştır.

Sosyal medyada Yılmaz Özdil hakkında yayılan “Kovuldu” iddiaları asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Yaratılmak istenen algı operasyonlarına itibar edilmemeli, ayrılma kararının Özdil'in kendi tasarrufu olduğu herkesçe bilinmelidir.

Sözcü gazetesinde hiçbir siyasi parti ve kurum baskı yapamaz, talimat veremez, yazar attıramaz. Çünkü Sözcü gazetesi kurulduğu ilk günden beri gücünü okurlarından almaktadır, bağımsızdır. Bağımsız da kalacaktır. Kamuoyunun bilgisine…" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Yapılan bu açıklamalar ile birlikte Sözcü Gazetesi'nde kovma durumunun söz konusu olmadığı, Özdil'in kendi isteği ile istifa ettiği öğrenildi.