Sosyal Medya Fenomeni Taşyaran’da Mahsur Kaldı

Çağın en büyük amatör ve profesyonel yayın platformlarından Youtube’da ve İntagram’da binlerce hayrana ulaşan sosyal medya fenomeni Elif Kübra Genç ilginç anılarının bulunduğu Uşak gezisini yayınladı.
Sosyal Medya Fenomeni Taşyaran’da Mahsur Kaldı

Uşak, barındırdığı tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle ilgi çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda şimdiye kadar 7 ülke ve 79 şehir gezen sosyal medya fenomeni Elif Kübra Genç, seyir defterine Uşak’ı ekledi. Uşak’ın doğal güzelliklerini yerinde incelemek üzere bir rota oluşturan Genç topladığı görüntülerden derlediği özel Vlog çalışmasını 100 bin kişinin üzerinde takipçisi bulunan İnstagram ve 6 bin kişinin üzerinde takipçisi bulunan Youtube hesaplarında paylaştı. Kısa zamanda büyük yankı uyandıran ve beğeni kazanan Vlog çalışması, ilginç notları da içerisinde barındırıyor.



TEK BAŞINA GEZEMEZSİN DEDİLER, UŞAK’I FETHETTİ

Uşak’ı tek başına gezmenin mümkün olmadığını söyleyen takipçilerine, “imkansızı kabul etmediğini” dile getiren Elif Kübra Genç, pes etmedi. Şehrin farklı noktalarında yer alan tarihi ve kültürel değerleri yerinde görmek isteyen sosyal medya fenomeni bir yol aramaya başladı. Bu esnada Uşak’ta olduğuna dair yaptığı paylaşımın altına beklemediği bir mesaj alan Genç, kentteki turunda hem bir araca hem de bir rehbere kavuştu. Yalnızca 150 TL ile Uşak’a gelen fenomen, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın danışmanı tarafından yazılan, “İsterseniz Uşak’ı gezdirelim” mesajı üzerine kentin tüm değerlerini yakından tanıdı. Elif Kübra Genç’e Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Arkeoloğu Cengiz Doğan ile Uşak tarihi araştırmacısı Ömer Aşçı eşlik etti.



TAŞYARAN VADİSİNDE MAHSUR KALDI

Kent Tarihi Müzesi, Çataltepe Köprüsü, Taşyaran Vadisi, Clandras ve Ulubey Kanyonları gibi Uşak’ın değerlerini inceleyen genç gezgin, kentin gizli kalan turizm kimliğine yönelik yayınladığı video ile ilgi topladı. Ziyareti esnasında fotoğraf tutkusu nedeniyle Taşyaran Tabiat Parkı’nın derinliklerine doğru ilerleyen Elif Kübra Genç, burada mahsur kaldı. Taşyaran Vadisinde mahsur kalan Genç’in imdadına kendisine eşlik eden Uşak Belediyesi Kent Müzesi Arkeoloğu Cengiz Doğan yetişti. Uzun uğraşlar sonucunda bulunduğu yerden kurtulan Genç, kaybettiği enerjiyi Uşak’ın yöresel yemekleriyle kazandı. “Uşak’ın yöresel yemeklerini tatmadan olmaz.” diyen Elif Kübra Genç tarhana çorbası ve döndürme gibi birçok yerel lezzet ile tanıştı.

Öte yandan Genç, Uşak’a bir de kış mevsiminde geleceğini ve doğal güzellikleri bir kez daha görmeyi, Uşak’ı daha yakından tanımayı istediğini vurguladı.