Son Dakika! Ümit Özdağ seçim kararını yarın Kılıçdaroğlu ile açıklayacağını duyurdu!

Dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Millet İttifakı ile anlaşma sağlamak için iş birliği esaslarını Kılıçdaroğlu'na ilettiğini açıklayan Ümit Özdağ kameralar karşısına geçti
Son Dakika! Ümit Özdağ seçim kararını yarın Kılıçdaroğlu ile açıklayacağını duyurdu!

14 Mayıs seçimlerine ATA İttifakı'ndan giren Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan ile seçimlerin ardından ittifakın dağıldığını ifade etmişti. Sinan Oğan ile ikinci tur için fikir ayrılıklarının bulunduğu anlaşılan Ümit Özdağ, Zafer Partisi olarak seçimlerde ayrı bir şekilde destekleyecekleri ismin açıklanacağını duyurdu. Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediği yönündeki açıklamasının ardından ise Özdağ Kılıçdaroğlu ile görüşme sağladı.

MİLLET İTTİFAKI'NA ŞARTLARINI İLETTİ!

Dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ümit Özdağ "Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakının umarım olumlu cevabını iletecek. Büyük Türk Milleti’ne arz ederim." şeklindeki ifadeleri ile Millet İttifakı ile anlaşma sağlamak üzere şartlarını ilettiğini ifade etmişti. 

Bunun ardından bugün ise yapacağı basın toplantısında kararını açıklayacak olan Özdağ, 11.00'da yapılması beklenen basın toplantısının saat 13.00'a kameralar karşısına geçti.

ÜMİT ÖZDAĞ KARARINI YARIN AÇIKLAYACAK!

13.00'da başlayan basın toplantısında Özdağ "İmzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah. Burada da şu anada kadar olumlu gelişen süreci bu aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11.00'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz." ifadeleri ile yarın Kemal Kılıçdaroğlu ile kararın açıklanacağını ifade etti. 

SİNAN OĞAN YORUMU!

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı desteklemesi konusunda ise "Sinan Bey’in kendi takdiridir. Zafer Parti’sini bağlamamaktır. Sinan Bey’le farklı düşünüyoruz. Üzerinde durmuyoruz, hayat devem ediyor. Cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık bunun için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.