Son Dakika! Seçimlerin yenilenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte seçim tarihi netleşmişti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Son Dakika! Seçimlerin yenilenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son Dakika! Seçimlerin yenilenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Uzun süredir gündemde olan seçim konusu ile ilgili bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Açıklamada seçimin tarihini net bir şekilde belirtirken karar ise Resmi Gazete'de yayımlandı. 

SEÇİM TARİHİ AÇIKLANDI! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada ''Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biraz önce anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetki ile 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Resmi Gazetede yayımlanacak kararın ardından YSK 2 aylık seçim takvimini başlatacaktır. Buna göre inşallah 2 ay sonra ilk pazar günü olan 14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.'' şeklindeki ifadeler ile kesin bir şekilde seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını açıkladı. 

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI! 

Açıklamanın hemen ardından seçimin yenilenmesi kararı "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 116'ncı maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verilmiştir." şeklinde yayımlandı. 

Şimdi ise seçim sürecinde partiler tarafından yapılacak olan seçim kampanyaları merak konusu oldu.