Son dakika! Oyuncu Köksal Engür hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre Köksal Engür hayatını kaybetti.
Son dakika! Oyuncu Köksal Engür hayatını kaybetti

Sinema ve dizi oyuncusu İsmail Köksal Engür 77 yaşında hayatını kaybetti. Özellikle Leyla ile Mecnun dizisindeki Ak Sakallı Dede rolü ile hafızalara kazınan Engür'ün hayatını kaybettiği Oyuncu Cengiz Bozkurt tarafından yapılan sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna duyuruldu. 

Oyuncu Cengiz Bozkurt ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; "Köksal Engür abimizi böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sebebiyle kaybettik. Cenazesine dair açıklamayı yarın yapacağız. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun." diyerek Köksal Engür'ün hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Ünlü oyuncu Köskal Engür'ün vefat haberinin duyulmasıyla birlikte sanatçı arkadaşları tarafından baş sağlığı measajları art arda geldi. Peki Köksal Engür kimdir?

KÖKSAL ENGÜR KİMDİR?

Köksal Engür 1946 yılında Kars'ta doğdu. Ünlü oyuncu ses sanatçısı, sinema ve dizi oyunculuğu yaptı. Engür daha 10 yaşında iken TRT Ankara Radyosu "Çocuk Saati" programında kısa radyo tiyatroları yaparak mesleğine ilk adımları atmış oldu. Daha sonra 1969 yıılnda ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü bitirdi. 

Bunun üzerine TRT'de programlara katıldı. Ayrıca seslendirme çalışmalarına da bu dönemde başladı. Çeşitli Tiyartro oyunlarnıda rol alan Engür ayrıca "SüngerBob KareŞort" çizgi dizisinde Squitward'ü seslendirdi.

1999 yılında Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En İyi Erkek Oyuncusu" ödülünün sahibi oldu. Bununla birlikte 2002 yılında da "Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu" seçildi. 2005 yılında da 6. Ankara Film Festivali'nde "Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünün sahibi olmuştu. 

İlgili Haberler