Son Dakika! Meral Akşener'den Muharrem İnce'ye çağrı

Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'na destek vermesinin ardından Meral Akşener açıklamalarda bulundu.
Son Dakika! Meral Akşener'den Muharrem İnce'ye çağrı

Bugün CHP ile Zafer Partisi arasında imzalanan 7 maddelik protokolün ardından Özdağ ile Kılıçdaroğlu kameralar karşısına geçti. Yapılan basın açıklamsında Özdağ'ın ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceği açıklandı. Bunun ardından yapılan bu ittifak için siyasiler tarafından da açıklamalar gelmeye başladı. Meral Akşener tarafından hem bu ittifak yorumlanırken hem de Muharrem İnce'ye çağrı geldi.

ÜMİT ÖZDAĞ YORUMU

Sağlanan İttifak konusu hakkında konuşan Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Özdağ’ın imzasının olduğu bir metin yayımlandı. O metinde bizleri rahatsız edecek bir şey yok. Ama iki siyasi partinin genel başkanları olarak yayımlandı. Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu çeşitli mutabakat metinleri var, onlarla ters düşen bir madde yok içinde. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yetkisi vardı, o yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

BAKANLIKLAR HAKKINDA GÖRÜŞME SAĞLANDI MI?

Gündeme gelen bakanlık konusu hakkında da konuşan Akşener, "Herhangi bir yorumum yok. Biz henüz bakanlıklar konusunu hiçbir şekilde, Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak, bir araya gelip konuşmadık. Ama bildiğim bir şey var. Seçimlere biz iki parti ayrı ayrı olarak girdik. Alınan oy ve milletvekili sayısına göre önce CHP sonra İYİ Parti seçimden sonra bu konuda görevlendirmeler yapılacak." şeklinde konuştu.

MUHARREM İNCE ÇAĞRISI 

İmzalanan protokol hakkında herhangi bir rahatsızlığın olup olmadığını açıklayan Meral Akşener son olarak da "Ümit Bey'in gelmesinde sakınca yok, Muharrem Bey de gelsin" diyerek bir bakıma çağrıda bulundu.

İlgili Haberler