Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan okulların açılacağı tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklaması ile birlikte 4 ilde okulların açılacağı tarihi açıkladı.
Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan okulların açılacağı tarihi açıkladı!

Bugün AK Parti'nin TBMM Grup toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncelikle Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde hayatını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı dileyerek sözlerine başladı. Deprem felaketinin üzerine yeni bir felaketin daha yaşanması ile birlikte zor günlerden geçildiği belirtilerek bu zor dönemde özellikle de deprem bölgesinde bulunan başta AFAD olmak üzere pek çok faaliyet gösteren kişilere teşekkürlerini iletti. 

Depremin üzerinden yaklaşık olarak bir buçuk ay geçmesinin ardından yeni bir hayat kurabilmek için çalışmaların da başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 ilde etkilerini gösteren deprem sonucunda 14 milyon insan için tüm ihtiyaçların karşılandığı bir organizasyon kurulduğunu ifade ederek zorlu günlerin ardından büyük bir dayanışma sonucunda barınma gibi en temel ihtiyaçların karşılandığından bahsetti. 

YIKILAN ŞEHİRLERİ 1 YILDA AYAĞA KALDIRMA SÖZÜMÜZ VAR! 

Daha önce de yaptığı açıklamada yıkıla binaları, şehirleri bir senede yeniden ayağa kaldırma sözü olduğundan bahseden Erdoğan, "Bugüne kadar sunduğumuz arama-kurtarma, acil yardım ve geçici barınmanın ötesinde milletimize depremde yıkılan şehirleri 1 yıl içerisinde ayağa kaldırma sözümüz var. Hasar tespit çalışmalarında sona gelinmek üzere. Önümüzdeki 1 yıl sonunda 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz." şeklinde yaptığı açıklama ile vatandaşlara teslim edilecek olan konut sayısını açıkladı. 

OKULLARIN AÇILACAĞI TARİH AÇIKLANDI! 

Tüm bunların yanı sıra deprem nedeni ile eğitime ara verilen illerde okulların ne zaman açılacağı konusunda merak edilenler devam ederken, "Okullarımızı teker teker kontrol ederek deprem şehirlerinde kademeli olarak 1 Mart'tan itibaren eğitim-öğretime açtık. Okulları hala kapalı olan 4 şehrimizde, 27 Mart'tan itibaren şartları uygun bianalarda eğitim öğretimi başlatmak için hazırlık yapıyoruz. Diğer tüm alanlarda da benzer gayretler kesintisiz devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde deprem bölgeinde yaşarken felaketin ardınad nbaşka şehirlere taşınan vatandaşlarımızla ilgili bir kararname yayınladık. BU kararname ile bilrikte bu vatandaşlarımızın depremle ilgili kendilerine sağlanan haklardan herhangi bir kayba uğramayacaklarını kayda aldık. Adres günceleme işleri e-Devlet ya da Nüfüs müdürlükleri üzerinden 27 Mart'a kadar tamamlanmalıdır." ifadeleri ile okulların açılacağı tarihin belli olduğu açıklandı.