Son Dakika Alev Alatlı hayatını kaybetti! Neden öldü kaç yaşındaydı hastalığı neydi?

Türkiye'nin en çok tanınan ve takip edilen yazarlarından biri olan Alev Alatlı hayatını kaybetti. Alev Alatlı neden öldü, hastalığı neydi, hasta mıydı, kaç yaşındaydı soruları yanıt buldu.
Son Dakika Alev Alatlı hayatını kaybetti! Neden öldü kaç yaşındaydı hastalığı neydi?

Son Dakika Alev Alatlı hayatını kaybetti! Neden öldü kaç yaşındaydı hastalığı neydi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklaması ile ünlü yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Peki, Alatlı neden öldü, hastalığı neydi, kaç yaşındaydı?

ALEV ALATLI ÖLDÜ MÜ, NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Alev Alatlı'nın vefatının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Koca paylaşımında; "Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

alatli.jpg

ALEV ALATLI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Asker bir babanın kızı olarak 1944 yılında İzmir'de hayata gözlerini açtı.

Babasının görevi nedeniyle pek çok şehirde gezerek öğrenimini sürdürdü.

Liseyi babası Ertuğrul Alatlı'nın askerî ataşe olarak görev yaptığı Tokyo’da okudu.

Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University'den (Nashville, Tennessee) aldı.

Bilâhare felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, doktora programına New Hampshire'daki Dartmouth College’de başladı. İlahiyat konusunda ve düşünce ve medeniyet tarihi üzerinde yoğunlaştı fakat doktora derecesini alamadan 1974’te Türkiye’ye döndü.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak çalıştı.

California Üniversitesi ile ortak psiko-dilbilim çalışmaları yürüttü. Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde Bizim English dergisini çıkaran Alatlı, daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcısı olarak görev aldı.

2 Şubat 2024 tarihinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.