Son dakika! 7 ilde yoğun kar sebebiyle eğitime ara verildi

Yarın 7 il Valiliği tarafından yapılan açıklamalara göre yoğun kar yağışı sebebiyle eğitim ve öğretime bir günlüğüne ara verildiği açıklandı.
Son dakika! 7 ilde yoğun kar sebebiyle eğitime ara verildi

Yoğur kar yağışı sebebiyle 7 ilde eğitime ara verildi. 7 ilin Valiliği yapmış olduğu yazılı açıklama ile eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu. Bu iller arasında yer alan Gümüşhane ve Nevşehir'de de kar yağışı sebebiyle eğitime bir günlüğüne ara verildiği açıklandı. Bunların yanında Ordu'nun bazı ilçelerinde de eğitime yarın için ara verildi.  kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Ayrıca Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi.

EĞİTİME ARA VERİLEN İLLER

Nevşehir, Gümüşhane, Ordu (bazı ilçeleri), Samsun, Sivas, Bayburt ve Muş illerinin Valilikleri tarafından açıklama yapıldı. Yarın yağun kar yağışı sebebiyle eğitime bir günlüğüne ara verildği açıklandı. 

Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu; "Devam eden kar yağışı ve sabah saatlerinde etkili olması beklenen don olayı nedeniyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla ilimiz genelinde resmi, özel kreş ve anaokulları, ilk ve orta okulları, liseler, mesleki eğitim merkezleri ile rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 30 Mart 2023 tarihinde bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler de sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personel ilgili birim amirlerince değerlendirilmek üzere idari izinli sayılabilecektir." denildi. 

Gümüşhane Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre yarın yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime bir günlüğüne ara verildiği açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle oldu; "İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle Çaybaşı, Akkuş, İkizce, Gürgentepe, Mesudiye, Gölköy ile Korgan ilçelerinde okullar 30 Mart Perşembe günü tatil edildi." denildi. 

Gümüşhane Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu; "İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının sağlık, ulaşım v.b. olumsuz etkilerinin olabileceği değerlendirildiğinden, ilimizin tamamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, 30.03.2023 Perşembe günü bir gün süre ile tatil edilmiştir." denildi. 

İlgili Haberler