SOL Parti yöneticileri Cumhurbaşkanına hakaretten mahkemelik oldu

SOL Parti Uşak İl Örgütü tarafından asılan pankart , SOL Parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık ve PM Üyesi Mahmut Uludağ’ın gözaltına alınmasına ve mahkemede yargılanmasına neden oldu.
SOL Parti yöneticileri Cumhurbaşkanına hakaretten mahkemelik oldu

Az evvel savcılıkta ifade veren Mıdık ve Uludağ’ın tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiği ve nöbetçi mahkemeye çıkarıldığı bildirildi.

FİKRİ MIDIK

MAHMUT ULUDAĞ
 

Dün, Artvin’de asılan İstanbul Sözleşmesi pankartı nedeniyle SOL Parti Borçka İlçe Başkanı Ömer Çatan’ın ardından SOL Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede de gözaltına alınmasından sonra, SOL Parti tarafından tüm Türkiye’de başlatılan “İstanbul Sözleşmesi pankartı” Uşak’ta da SOL parti Uşak İl Örgütün binasının bulunduğu sokağa asıldı.

Edinilen bilgilere göre; polis tarafından pankart bu sabah indirildi. SOL Parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık ve PM Üyesi Mahmut Uludağ, gözaltına alınarak ifade vermek üzere adliyeye götürülerek savcılıkta sorguya alındı.

Sorgulamanın tamamlanmasının ardından Mıdık ve Uludağ’ın savcılıkça tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildiği ve mahkeme tarafından hakalrında “Cumhurbaşkanına hakaret suçundan” dolayı işlem yapıldığı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıkları ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

SOL Parti PM Üyesi Mahmut Uludağ’ın “İstanbul sözleşmesinin 7. Aya kadar geçerli olduğunu, sözleşmeyi tecavüzcü ve tacizcilere karşı savunduklarını, asıl kendilerini gözaltına almakla suç işlendiği” şeklinde bir savunma yaptığı öğrenildi.

(SALİH KILINÇ/HABER)