Sokak hayvanları yasası son dakika! Sokak hayvanları uyutulacak mı?

Sokak hayvanları yasası son dönemlerde ülkemizin en önemli gündem maddeleri arasında yerini alıyor. Toplumun refahı ve güvenliğin sağlanması noktasında hassas bir dengeyi sağlayacak olan bu düzenleme de son durum ne? Sokak hayvanları uyutulacak mı?
Sokak hayvanları yasası son dakika! Sokak hayvanları uyutulacak mı?

Sokak hayvanlarının uyutulup uyutulmayacağı son dönemlerde arama motorları arasında en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. Mevcut Sokak Hayvanları Kanunu için eleştiriler devam ederken, TBMM’de de konunun kısa süre içerisinde gündem olması bekleniyor.

Sokak hayvanları yasası için son durum ne? AK Parti çalışmalara başlarken hayvanların son aşamada iğne ile uyutulması herkesin tepkisini çekti. Bu formülün şu anda Portekiz, İngiltere ve İtalya’da uygulandığı biliniyor.

SOKAK KÖPEKLERİ UYUTULACAK MI?

Sokak köpeklerinin uyutulup uyutulmayacağı merak ediliyor. Siyasetin ve kamuoyunun gündemini meşgul eden kanun teklifi içerisinde uyutma maddesinin de yer alındığı biliniyor. Hürriyet’in aktardığı haberin detaylarına Portekiz, İngiltere ve İtalya’da uygulanan uyutma yöntemi inceleniyor.

ekran-goruntusu-2024-05-24-110712.png

İlk olarak belediyenin barınaklarında olan köpeklerin fotoğraflarının çekilerek sahiplendirilmesi için internet sitesinin kurulacağı belirtiliyor. Ortalama olarak 30 – 60 gün içerisinde sahiplendirilmeyen köpekler için ise uyutulma yöntemine gidilecek. Uyutulan köpeklerin yerine ise yeni hayvanların getirileceği ifade ediliyor.

Konunun şu anda düzenleme aşamasında olduğu ve resmi bir açıklama yapılmadığını hatırlatmakta fayda var. Konuya ilişkin çalışmalar devam ederken, önümüzdeki günlerde bu konunun TBMM’de görüşülmesi bekleniyor.

SOKAK KÖPEKLERİNİN UYUTULMASI NE DEMEK?

Sokak köpeklerinin uyutulmasının ne olduğu merak ediliyor. Uyutmak köpeklerin acısız olarak hayvanları hayatına son vermek anlamına geliyor. Bu yöntem şu anda pek çok sosyal medya fenomeni ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Diğer yandan “Katliama Hayır” başlığı ile 100 binden fazla imza toplandı. Pek çok kişi kısırlaştırma yöntemi ve daha fazla barınakla sorunun uyutma olmadan çözülebileceğine inanıyor.