Sokak hayvanları için taslak TBMM’ye ulaştı! Uyutulma detayı dikkat çekti

Sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler son dönemlerde Türkiye'nin gündemine oturmuş durumda. Pek çok kişi TBMM'ye gelecek düzenlemenin ayrıntılarını merak ediyordu. Sokak hayvanları için taslak TBMM'ye ulaştı. İşte detaylar
Sokak hayvanları için taslak TBMM’ye ulaştı! Uyutulma detayı dikkat çekti

Hükümet, başıboş sokak hayvanları için hazırladığı taslağı Meclis’e ulaştırdı. Bir süredir sokak hayvanlarının uyutulması konusu gündemi meşgul ederken, Meclis’e ulaşan taslakta sorunun cevabı belli oldu. Peki, sokak hayvanları uyutulacak mı? İşte detaylar

Başıboş sokak hayvanları için yapılan düzenlemede ilk ayrıntılar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakın zamanda sokak hayvanları için yaptığı açıklamasında kısırlaştırmanın çözüm olmadığını vurgulamış ancak ilk etapta da sahiplendirmenin olması gerektiğini belirtmişti.

TASLAK METNİ TBMM’DE

Hükümet, sokak hayvanları için hazırladığı yeni düzenlemenin taslağını TBMM’ye sundu. İlk ulaşan metindeki ifadeler dikkat çekti. Peki, sokak hayvanları uyutulacak mı? Son dönemlerde sosyal medyanın gündemine oturan sokak hayvanlarına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Konuya ilişkin Mynet’in aktardığı haberin detaylarına göre yapılan düzenleme ile sokak köpeklerinin bakımı ve kısırlaştırılmasında belediyeler sorumluluk alacak. Sahiplendirme teşvik edilecek. Sahiplenen köpekler için çip takılması zorunlu olacak. Bunlara rağmen sahiplendiği hayvanına bakmayanlar için yüklü miktarda para cezası kesilecek.

SOKAK KÖPEKLERİ UYUTULACAK MI?

Sokak köpeklerinin uyutulup uyutulmayacağı bu kapsamda en sık araştırılan konular arasında yerini aldı. İşte sokak köpekleri taslağından öne çıkanlar:

  • Barınak yapımı ve köpeklerin kısırlaştırılmasında belediyeler sorumlu olacak
  • İşini yapmayan belediyelerin İller Bankası’ndan alacağı paralarda kesinti olacak
  • Sahibi olmayan köpeklerin kaydı belediyede olacak
  • İlk planda köpeklerin uyutulması düşünülmeyecek. İlk aşamada sahiplendirmeye teşvik edilecek

Konuya ilişkin detayları önümüzdeki günlerde resmileşmesi bekleniyor. diğer yandan sahiplendirilecek olan sokak hayvanlarına zorunlu olarak çip takılacak. Çipten takip edilecek olan hayvanların sorumluluğunu almayan sahiplerine de yüklü miktarda para cezası kesilecek.