Sokağa Köpek Bırakanın Vay Haline! Belediye Dev Cezayı Duyurdu!

Sokak köpeklerine ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ederken gelen son bir açıklama ile vatandaşları rahatlatacak bir cezai işlem duyuruldu. O belediye, 5 milyon Lira'ya kadar cezayı resmen açıkladı.
Sokağa Köpek Bırakanın Vay Haline! Belediye Dev Cezayı Duyurdu!

Sokaklarda başıboş olarak gezen köpekler hakkında tartışmalar kesintisiz bir şekilde her gün yapılmaya devam ediyor. Vatandaşların bir kısmı sokak köpeklerini savunurken bazı vatandaşlar ise köpeklerin sokaklara ait olmadığını ve toplatılması gerektiğini dile getiriyor.

Ülkemizde barınakların hayvan sağlığı için yeterince iyi olmaması nedeniyle vatandaşların bir kısmı köpeklerin sokaklarda kalabileceğini ve devlet barınaklarının yeterli koşulları ve gereksinimleri karşılayamadığını belirtiyor. Öte yandan ülkemizin büyük bir kesimi ise sokak köpeklerinin saldırganlık ihtimali olduğunu ve hastalık yayılma tehlikesinin de bu şekilde ortaya çıktığını belirterek sokak köpeklerinin belediye ekipleri tarafından toplatılması gerektiğini dile getiriyor.

Son dönemlerde ise sosyal medya platformlarında ve arama motorlarında yayılan bilgiler kapsamında farklı illerden kamyonet ve tırlar ile başıboş sokak köpeklerinin farklı illere dağıtıldığı iddiaları ve görüntüleri gündeme gelmiş ancak gündem hızla değişmişti. Gelinen son noktada bir belediye öyle bir açıklama yaptı ki, vatandaşların içi rahatlarken sokaklara başıboş köpek dağıtımı yapanların ise vay haline denilecek.

SOKAKLARA KÖPEK BIRAKANLARA 5 MİLYON TL CEZA!

Sürekli olarak parti içi, parti dışı ve belediyeler hakkında sert açıklamaları ile gündeme gelen ve son olarak CHP'de Değişim mesajlı bir yürüyüş yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan son derece sert bir açıklama geldi.

Toplumun büyük bir kesiminin dikkatini çeken başıboş sokak köpekleri hakkında konuşan Tanju Özcan, yapmış olduğu açıklamada, Bolu Belediyesi'ne farklı illerden çok sayıda başıboş köpek getirildiğini ve bu köpeklerin bilinçli bir şekilde dağıtıldığını belirtti ve sözlerine;

''Bu sokak hayvanlarını köpekleri bırakıyorlar. Bizim mücavir alanımıza bırakıp kaçıyorlar. Kanunu inceledik kanunda bununla ilgili hiç bir hüküm yok. Hayvana kötü muameleye ilişkin hüküm var, cezalar var ama bir yere toplu hayvan bırakmanın bir cezası yok. Bizim güzel bir barınağımız var ama Zonguldak’ın da tutun Gerede’ye, Düzce’ye kadar her yerden getirip hayvan bırakıyorlar. Ondan sonra vatandaşımız bu durumdan muzdarip.'' ifadeleri ile devam etti.

tanju-ozcan-2083488.jpeg

Bunu yapan kişileri caydırabilmek amacıyla karar aldıklarını dile getiren Özcan, ''Biz de caydırıcı olsun diye tespit edilmesi halinde bunu yapanlara 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye kadar ceza verilebilmesi için bu yetkiyi istiyoruz. Türkiye’de ilk yapılacak. Kim mahkemeye verecek onu da merak ediyorum. Kim mahkemeye verirse tüm hayvanseverleri onun üzerine salarım. Bolu sokak köpekleri konusunda en sıkıntısız illerden biri. Bunu fırsat bilip getirip sabaha karşı bırakıp kaçıyorlar. Geçmişte Hendek Belediyesi’ni tespit ettik. Ama yasada bir yaptırım yok. Bizde yasada bir boşluk olunca idari ceza koyalım dedik. Yakalarsak bu cezayı uygulamaktan çekinmeyiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Özcan'ın bu açıklaması kıda süre içerisinde sosyal medya platformlarında çok sayıda vatandaşın ilgisini çekti ve vatandaşlar açıklamaları paylaşmaya başladı.