Siyasilerden 18 Mart Çanakkale Zaferi paylaşımları geldi!

Şehitleri anma ve Çanakkale zaferi olarak milletçe kutlanan 18 Mart günü hakkında siyasiler tarafından mesajlar yayımlanmaya başladı.c
Siyasilerden 18 Mart Çanakkale Zaferi paylaşımları geldi!

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi olarak kutlanan milli günümüz 18 Mart hakkında siyasiler tarafından paylaşımlar sürüyor. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gün olarak kabul edilen bu önemli gün hakkında sanatçı ve siyasilerden mesaj gelmeye başladı. Sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile gündeme gelen bu isimler arasında siyasilerin mesajları şu şekildeydi;

SİYASİLER TARAFINDAN AÇIKLAMALAR GELMEYE BAŞLADI! 

Kemal Kılıçdaroğlu; "Özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 108. yılı kutlu olsun. Bu emsalsiz destanı yaratan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

Devlet Bahçeli; "Hep Birlikte ve Her Şeyden Önce Türkiye" ahlak ve azmi Çanakkale'nin feyziyle milli varlığı huzur, refah, güvenlik, birlik ve dirlik içinde yükselecek bir gelecek ufkuna cesaretle taşıyacaktır. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümünde doğal felaketlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Çanakkale'de devleşen kahraman neferleri ve aziz şehitlerimizi hürmetle, rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum."

Muharrem İnce; "Çanakkale'de, Conkbayırı’nda, Arıburnu'nda bağımsızlık mücadelesi verenlere, Mustafa Kemal Atatürk'e, tüm kahramanlarımıza selam olsun! Memleket için 57. Alay gibi direnenlere selam olsun. 18 Mart Çanakkale Zaferi'miz kutlu olsun. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum."

Ümit Özdağ; "Ayağında yırtık çarıkla cepheye koşan Onbeşlilerin, dünyaları sırtlanan Seyit Onbaşıların, cepheden cepheye mermi taşıyan anaların, milletin kaderini değiştiren Mustafa Kemallerin ve Zafer'e İnanan Mehmetçiklerin büyük destanı kutlu olsun!"

Ali Babacan; "18 Mart Çanakkale Zaferi’yle ülkemizin umudunu ayağa kaldıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum."

Ahmet Davutoğlu; "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Mustafa Sarıgül; "Çanakkale destanı bu toprakların sonsuza kadar vatanımız olduğunun nasıl ki mührü olduysa depremde gösterdiğimiz dayanışma ve kardeşlik hukuku da bölünmez bütünlüğümüzü korumanın sırrı olarak tarihe geçecektir."