Siyasi parti adaylarına serbest muhtar adaylarına yasak

Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçimine katılacak olan adaylar, afiş, döviz, pankart vb. materyalleri asamayacaklar.
Siyasi parti adaylarına serbest muhtar adaylarına yasak

Uşak Valiliği tarafından resmi internet sitesinde yapılan duyuruda YSK’nın bu konudaki kararı hatırlatılarak, yasağın siyasi parti ve bağımsız adaylar için geçerli olmadığı da vurgulandı.

Uşak Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan duyuru şöyle:

Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti Seçimine Katılacak Olanların Afiş, Döviz, Pankart vb. Materyalleri Asamayacaklarına dair YSK Kararı

“Yüksek Seçim Kurulu'nun, T.C. Resmi Gazetenin 26.12.2018 tarihli ve 30637 Mükerrer sayısında yayınlanan 2018/1130 sayılı kararıyla, muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği seçimlerinde adaylık usulü bulunmadığından, seçime girecek kişilerin seçime gireceklerini belirtmekle ve kendilerini tanıtmakla sınırlı olarak etkinlik gösterebilecekleri; 298 Sayılı Kanun ile diğer seçim kanunlarında siyasi partilere ve bağımsız adaylara tanınan propaganda hakkından yararlanamayacakları; ancak seçime girecek kişilerin oy verme gününden önce,  resimli ve kendisini yazı ile tanıtıcı nitelik taşıyan el ilanı mahiyetindeki matbuaları  dağıtabileceklerdir.        

Bu nedenle yasal işleme maruz kalınmaması için muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerine katılacak vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir.”