Sivaslılı çocuklar, kendin yap atölyeleri ile tasarım ve üretimi öğrenecek

Sivaslı İlçesinde 6-14 yaş grubundaki 60 öğrencinin faydalanacağı “Kendin Yap Atölyeleri” törenle açıldı.
Sivaslılı çocuklar, kendin yap atölyeleri ile tasarım ve üretimi öğrenecek

Bu atölyeleri kurmadaki amacın; çocukların tasarım ve üretim becerilerinin geliştirilmesi olarak açıklandı.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZEKA) Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı kapsamında desteklediği ve 6-14 yaş grubundaki 34 bin öğrenciye farkındalık kazandırmayı amaçlayan Kendin Yap Atölyeleri hizmete açıldı. Atölyelerin 169 bin 288 TL’ye mal olduğu açıklandı.

Sivaslı Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen açılış törenine; İlçe Kaymakamı Semih Cambekli, Belediye Başkanı Hürriyet Şafak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ve ZEKA Uşak İl Koordinatörü Mehmet Tekeli katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, “Atölyelerimizde; öğrencilerimize araştırma yapmak, sorgulamak, problem çözme becerisi kazanmaları ve yeteneklerini geliştirme olanağı sunuyoruz.

Kendin yap atölyelerinde 6-14 yaş grubundaki çocuklarımıza öğrendiklerine anlam verme ve hayatla bağlantı kurma, üretim ve tasarım odaklı bir öğrenme alışkanlığı kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.

Aydın, “Sivaslı Kendin Yap Atölyesinde proje döneminde, 3 adet istasyon kurulmuş, 20 öğretmene eğitici eğitimi kapsamında kodlama eğitimi verilmiştir. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid -19 salgını nedeniyle öğrenci eğitimi 2020-2021 Eğitim Öğretim dönemine yetişememiş, proje dönemindeki 60 öğrenciye eğitim verilmesi 2021 güz dönemine alınmıştır. Proje tamamlandıktan sonra proje ilçe geneline açık olacağı için ilçede yaşayan öğrenciler bu atölyeden faydalanmaya devam edeceklerdir.

Projenin hayırlı ve bereketli işlere vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi

ZEKA Uşak İl Koordinatörü Mehmet Tekeli de projenin 169 bin 288 TL’ye mal olduğu belirterek, ‘Kendin Yap Hareketi’ ile çocuklarımızın tasarım, yenilikçilik ve üretkenlik becerilerinin artırılmasına yönelik ZEKA TR 33 bölgesinde bulunan 54 ilçenin 34'ünde 133 alt istasyondan oluşan 42 sabit, 6 mobil olmak üzere 48 atölye kurulduğunu dile getirdi.

 Daha sonra toplu halde kurdele kesilmesi ve atölyelerin gezilmesi ile program sona erdi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler