Sivaslı Karaboyalık Göleti yapım çalışmaları devam ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Sivaslı Karaboyalık Göleti yapım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Sivaslı Karaboyalık Göleti yapım çalışmaları devam ediyor

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada DSİ'nin Uşak'ta gerçekleştirdiği yatırımlarla mümbit toprakların suyla buluştuğunu, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin geliştiğini belirtti.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hayata geçirilen "Gölsu"  projesi kapsamında Uşak'ta önemli yatırımların hayata geçtiğinin altını çizen Mevlüt Aydın, modern sulama projelerinin geliştirilerek devam edeceğini bildirdi.

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışlarının ülke ekonomisine katkı sağladığının altını çizen Aydın, bu amaçla gerçekleştirilen Sivaslı Karaboyalık Göleti'nde yapım çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. 

Uşaklı çiftçilerin sabırsızlıkla beklediği gölet çalışmalarının sona ermesiyle bölgede tarımsal faaliyetlerin artacağını kaydeden Aydın, şu bilgileri verdi:

"Karaboyalık Göleti'nin tamamlanması ile 640 dekar arazi borulu basınçlı, kapalı sistem sulama ile tanışacak. İş kapsamında göletin gövde dolgusu bitirildi. Dipsavak, dolusavak ve su alma yapısı imalatları da tamamlandı, projede mekanik imalatlar devam ediyor. Gölet inşaatıyla birlikte devam eden sulama projesindeyse boru imalatlarıyla sulama hattı sanat yapıları tamamlandı.

Temelden yüksekliği 20,7 metre olan Karaboyalık Göleti'nin tamamlanması ile hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak. Sulama maliyetlerini de düşürerek projeyle üreticilere yılda ortalama 600 bin lira daha fazla kazandırılması hedefleniyor."