Sivaslı ilçe esnafından seyyar satıcılara tepki

Uşak’ın Sivaslı İlçesinde sayıları hızla artan seyyar satıcılar esnafın tepkisine neden oldu. “Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok” diyen Sivaslı esnafı, İlçe Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl’den kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
Sivaslı ilçe esnafından seyyar satıcılara tepki

Esnafın talebi üzerine meclis olağanüstü toplayan Sazlıgöl, seyyar esanfın ilçeye girmemesi için karar çıkarttı.

Sivaslı İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tuncer Teke, Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl’ü bir grup ilçe esnafı ile birlikte ziyaret ederek, seyayr satıcıların çoğunun kayıt dışı ekonomiye dahil olduğunu, bu kişilerin vergisini düzenli ödeyen esnafı zor durumda bıraktığını kaydetti. 


Teke, esnafın huzurlu, bereketli kazançlar elde etmesini istediklerini belirterek,
Sivaslı esnafının, devletine karşı her türlü sorumluluğunu yerine getirirken, evine ekmek götürürken, son günlerde sayısı iyice artan seyyar satıcılar nedeniyle mağdur olduğunu vurguladı.
Teke, “Esnafımızın belirli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını açıkça ifade etmek isteriz. Bu mücadele içerisinde kimsenin ekmeğinde gözümüz yok, kazancında gözümüz yok. Kayıtlı esnaf olarak ekmek paramızı kazanmak istiyoruz. Sayıları çığ gibi büyüyen kayıt dışıyla mücadele vermek zorundayız. Seyyar kayıt dışıyla çalışanların ekmeğimizi çalmaları karşısında devletimizle, yerel yöneticilerimizle mücadele etmek zorundayız. Haklı kazancımızın yanında durmalarını istiyoruz” dedi.


Teke ve esnafların sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, toplantı sırasında derhal meclisi toplayarak konu hakkındaki gerekli kararın resmi olarak alınmasını istedi.
Sazlıgöl, bu karara yerli esnaflarında kesinlikle destek vermesi gerektiğini belirterek, “Bu karardan sonra yerli yabancı hiçbir seyyar satıcıya İlçemiz sınırları içinde sergi açtırmayacağız açan olursa cezai işlem yapılacaktır dedi.