Sivaslı Huzurevi çatısı bir yıl sonra yine uçtu

Bir hayırsever tarafından yapımı süren Sivaslı İlçe Huzurevinin çatısı bir yıl sonra yeniden uçtu.
Sivaslı Huzurevi çatısı bir yıl sonra yine uçtu

İlçede yaşanan şiddetli fırtına, elektrik direklerini ve ağaçlarını devirdi. Huzurevinin uçan çatısı elektrik tellerini koparınca ilçenin kuzeyindeki Evrenli Mahallesi ve civarı gece yarısına kadar karanlıkta kaldı.

Avrupa’dan emekli olan gurbetçi vatandaş Hacı Bekir Karakış (88), babasının vasiyeti üzerine memleketi Sivaslı ilçesine kazandırmak için cebinden 3 milyon TL harcayarak yaptırdığı Huzurevinin çatısının büyük bir bölümü, şiddeti rüzgarın etkisi ile kağıt gibi havalanarak yere çakıldı. Çatının uçması ile elektrik tellerinin de kopması ile ilçenin bir bölümü uzun süre elektriksiz kaldı.

Huzurevi yapımına 2016 yılının Kasım ayında başlanmıştı. Hala yapımı bitirilemeyen ve Sivaslı İlçesi Evrenli Doğal Park alanında 7 bin 320 metre karelik bir alan üzerine kurulu olan, inşaat alanının bin 700 metrekarelik yer kaplayan ve 54 odalı, 104 yataklı bir tesis olarak planlanan binanın uçan çatısında 100 bin TL’yi aşan bir zarar meydan geldiği öğrenilirken olay esnasında çevrede kimse olmadığı için can kaybı yaşanmaması bu kötü olayın tek tesellisi oldu.

Huzurevinin çatısı geçen yıl şubat ayında yine uçmuştu.

(SALİH KILINÇ / HABER)