SİVASLI EKMEK FIRINI HAYIRLI OLSUN

Sivaslı İlçe Belediyesi kuruluşu olan halk ekmek fabrikası deneme üretimine başladı. Fırın hakkında bilgi veren Sivaslı Belediye Başkanı Hurriyet Şafak, ilçe halkının isteği halkının isteği doğrultusunda halk ekmek fırının faaliyete geçtiğini ve 250 gr. ekmeğin 1 TL ya da 1,25 TL den satılacağını söyledi.
SİVASLI EKMEK FIRINI HAYIRLI OLSUN

Sivaslı Belediyesi tarafından yaklaşık1 milyon 600 bin TL’ye mal edilen halk ekmek fırını deneme üretimi yaparak ilk ekmeğini çıkardı. Deneme üretimi sırasında; CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Sivaslı İlçe Başkanı Hidayet Çiftçi de  Başkan Şafak’a eşlik etti.


 

“GÜNDE 2-3 BİN EKMEK ÜRETİMİ YAPILACAK”

Ekmek üretimi denemesinin başarılı olduğunu belirten Başkan Şafak, “Fırınımız en geç bu hafta sonu seri üretime geçerek Sivaslı halkımızın hizmetine girecektir. İlçe halkımız ucuz ekmek yeme olanağı bulacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sivaslı halkına verdiği bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Şafak, “Ekmek fırınımız günde 20 bin ekmek üretecek bir kapasiteye sahiptir. Ama biz ekmek satan diğer esnafın işini engellememe adına, günde 2-3 bin ekmek üretmeyi planladık.

Halk ekmek, kesinlikle bakkal, market ve diğer fırın gibi yerlerde satılmayacaktır. Belediyemiz tarafından temin edilen ve ilçemizin değişik semtlerinde konuşlandırılan 5 büfemizde her gün sabah saat 07.00 ile 10.00 arasında halkımıza satış yapacaktır” dedi.

Ekmek fiyatı konusunda kesin bir karar varamadıklarını belirten Şafak, “İlçe halkımızın pandemi ve yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı zor günler yaşamaktadır. Kesin bir fiyat belirlemedik. Ancak 250 gram ekmeği 1 TL ya da 1,25 TL gibi bir fiyattan satmayı planlıyoruz.


 

“ESNAFIN İŞİNE TIRPAN VURMAM”

Bir de şu hususu özellikle belirtmek istiyorum. Ben esnaflıktan gelen bir belediye başkanıyım. Asla ve asla esnafımın ekmeğine tırpan vurmam.Halk ekmeği kurmadan önce ekmek işi ile uğraşan 5 esnafımıza; “Yeri benden olsun 600 bin TL de ben katayım. Birleşin. Bu fabrikayı siz kurun. Kira da istemiyorum. Bana 4 yılda geri ödeyin fabrika sizin olsun” önerisinde bulundum kabul etmediler.

Ben yine de esnafımızın ekmek satışına engel olmamak için çalışıyorum. Pınarbaşı ve Selçikler beldelerimizde de ekmek üreten esnafımız olduğu için oralar dışında kalan beldelerimize de halk ekmeği vereceğiz” şeklinde bilgi verdi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, halk ekmeğin bakkallara verilmemesi ve bir kişiye en fazla 6 ekmekten fazla satılmaması gerektiğini belirterek, belediyenin ürettiği halk ekmek sayesinde Sivaslılı vatandaşların bir aylık elektrik parasının cebinde kalacağını söyledi.

Yalım, Sivaslı halkının doğalgaz kullanması için girişimlerde bulunduğunu ve Denizli üzerinden ilçeye doğalgaz gelebileceğini de belirtti.


 

(SALİH KILINÇ/HABER