Sivaslı Devlet Hastanesi hizmete açılıyor

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde yapılan Sivaslı Devlet Hastanesi hasta kabulüne başlayacağı tarihi açıkladı.
Sivaslı Devlet Hastanesi hizmete açılıyor

Uşaklıların sağlık hizmetine kesintisiz ulaşması için çalışmalar devam ediyor. Bu doğrultuda temeli 2021 yılında Sivaslı ilçesinde atılan Sivaslı Devlet Hastanesi hasta kabulüne başlayacak.

20 BİN NÜFUSLU SİVASLI İLÇESİNE HASTANE 

Nüfusunun 20 bini aştığı belirtilen Sivaslı ilçesinde yeni yapılan Sivaslı Devlet Hastanesi'nde inşaat ve yerleşme gibi tüm işlemlerin yapıldığı 2 dahiliye polikliniği, 1 çocuk polikliniği, 1 kadın hastalıkları ve doğum polikliniği, 2 uzman aile hekimi, 2 diş hekimi, 1 anestezi uzmanı ve 10 acil hekimi ile hasta kabulüne 28 Ocak Cumartesi günü başlanacağı açıklandı. 28 Ocak gününde yapılacak açılışa ilişkin ayrıntılara yer verildi. Cumartesi ve pazar günleri diğer poliklinikler tatil olduğundan dolayı 29-29 Ocak tarihlerinde hasta kabulünün sadece acil serviste yapılacağı, 30 Ocak Pazartesi gününden itibaren de diğer polikliniklerden hasta kabulüne başlanacağı bildirildi.

30 OCAK İTİBARİYLE TÜM POLİKLİNİKLER HİZMETTE OLACAK

Uşak Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Akdağ, 28 Ocak Cumartesi günü hizmet vermeye başlayacak olan Sivaslı Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Op. Dr. Akdağ, Sivaslı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şadan Ülker’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Uşak'ın Sivaslı ilçesinde 2020 yılında 23 milyon 323 liraya ihalesi yapılan devlet hastanesinin temeli 2021 yılında atılırken zemin 2 katlı olarak tasarlanan binada, 8 bin 900 metre kapalı alan bulunduğu aktarıldı. 2’si acil polikliniği olmak üzere toplam 16 polikliniğin bulunduğu hastanede 5 yataklı diyaliz ünitesi, 2 ameliyathanesi, içerisine banyo ve tuvaleti bulunan 1 ya da 2 kişilik nitelikli hasta odası, acil girişi, 52 kişilik konferans salonu, 92 araçlık otopark bulunuyor. 

30 yataklı Sivaslı Devlet Hastanesinin depreme dayanıklı, konforlu ve hızlı hizmet verebilmek amacıyla yeterli kapasiteye uygun olarak tasarlandığı belirtildi. 28 Ocak tarihinden itibaren acil serviste 30 Ocak tarihinden itibaren de polikliniklerde hizmete başlanacak.

(HİDAYET KIRAN / UŞAK)