Sivaslı Belediye Başkanı Hurriyet Şafak; “İlçeme asla zarar verdirmem”

Sivaslı İlçesinin CHP’li Belediye Başkanı Hurriyet Şafak, Kocadağ mevkiinde yapılan maden çalışmalarına karşı olmadığını, ancak ilçeye ve doğaya zarar verecekse buna izin vermeyeceğini açıkladı.
Sivaslı Belediye Başkanı Hurriyet Şafak; “İlçeme asla zarar verdirmem”

Sivaslı ilçesinde Bulkaz Dağlarının uzantısı olan Kocadağ'ın eteklerindeki Sıra Kayalar, Yedi Ahar arası, çam meşe ardıç karışımı benzersiz bir ormanın bulunduğu ve Sivaslı ilçesinin büyük bir bölümüne ve 24 köyüne su sağlayan kaynakların bulunduğu bölgede; Denizli merkezli Mira Stones adlı maden şirketi tarafından maden aramak için sondaj çalışmaları yapılması, ilçe halkını huzursuz etti.

Maden arama çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Şafak; “Evrenli Doğal Parkı üzerindeki koca Dağ mevkiinde maden arama çalışmaları yapan yetkililer gerekli izinleri alarak sondaj çalışmaları yapmakta Ben Belediye Başkanı olarak tabii ki değerli madenlerimizin Toprak üstüne çıkmasını isterim.

Fakat ilçemizin Evrenli Doğal Parkı ve koca Dağ mevki ilçemiz için çok değerli bir yerdir Çünkü ilçemizin suyu oksijeni buradan sağlanmaktadır.

 Eğer ki yapılacak olan madenler ilçemize ve vatandaşlarımıza herhangi bir zarar verecek olursa Bizler O zaman bu madene karşı çıkar ve gerekli çabalarımızı gösteririz dedi

Şafak, “Suyumuza doğamıza ve tarım arazilerimize zarar verecek olursa bu madenlerin açılmaması için her türlü çabayı gösteririz

Coğrafi bakımdan bu kadar önemli bir yere sahip olan ilçemiz Dağları halkımızla bizler için çok önemli ve bu dağlarımıza ormanlarımıza kesinlikle herhangi bir zarar gelmemesi için her türlü mücadeleyi veririz” şeklinde konuştu.