SİHA envanterine 6 yeni araç daha katıldı

Savunma sanayisi her yeni gün çok daha farklı teknolojiler ile karşımıza çıkıyor. Yerli insansız hava uçaklarımıza silah takılmış ve kısa SİHA diye adlandırıldılar. Jandarma envanterine giren 6 adet SİHA ile birlikte, Jandarma'nın envanterinde toplam 18 adet SİHA olmuş oldu.
SİHA envanterine 6 yeni araç daha katıldı

Savunma sanayisindeki AR-GE çalışmalarıyla birlikte tamamen yerli üretimler yapılıyor. İlk olarak İHA ile başlayan bu serüven şuanda hız kazandı ve SİHA ile devam ediyor. 6 adet yeni model SİHA, görkemli bir tören ile Jandarma'ya teslim edildi. Yeni 6 SİHA ile birlikte Jandarma'nın elindeki SİHA sayısı 18' yükselmiş oldu. Bütün kurumlara baktığımızda ise toplamda 58 adet SİHA olduğunu gururla söyleyebiliyoruz. Kurumlarımızın terörle mücadelesi sürekli olarak gelişmeye devam ediyor ve askerlerimize yüksek teknoloji ürünler vermeye devam ediyoruz. 

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 6 SİHA'YI TESLİM ALDI

Yeni insansız ve silahlı hava araçlarımız 'Silahlı Bayraktar TB2' diye adlandırılıyor. Tam 6 adet geçtiğim gün oldukça etkileyici bir etkinlik ile Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim edildi. Üretimin devam edeceği ve envanterin sürekli olarak genişleyeceği biliniyor. Şuan sadece Türkiye'ye satışları süren insansız hava araçlarının silahlı ve aynı zamanda silahsız modelleri yoğun bir şekilde üretim hattından geçiyor. Üretim hattından geçen İHA ve SİHA'ların teslimatı hızlı bir şekilde emniyet kurumlarına teslim ediliyor. Baykar'ın insansız hava araçlarında üretim hattını yakın zamanda genişleteceğini tahmin ediyoruz.

Özellikle sınır dışı operasyonlarda kullanmak için yerli SİHA üretimlerinde organize işler devam ediyor. Birçok savunma sanayi oluşumu birleşip ortaya oldukça etkileyici bir silah çıkarmak için var gücüyle çalışıyor. ROKETSAN tarafından üretilecek akıllı füzeler artık SİHA'lara entegre edilecek ve bu akıllı füzeler sayesinde düşman hedefleri yerle bir edilecek. Yerli SİHA'ların yeni teknolojisi ise lazerle işaret yapabilmesi ve savaş pilotlarına tam koordinat verebilmesidir.