Sheraton Uşak Oteli temeli atıldı

Uşak’ın tekstilci iki ailesi Çekçek ve Polat ailelerinin girişimi ile yapılacak olan Sheraton Uşak Oteli’nin temeli atıldı.
Sheraton Uşak Oteli temeli atıldı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, girişimci iş insanları Fahri Polat ve Metin Çekçek hep birlikte attılar.

Huzurpark, Şelale Restoranın bulunduğu 30 bin metrekarelik bir alan üzerinde 3 katı bodrum olmak üzere toplam 15 kat olarak tasarlanan dev Sheraton otelinde: 179 Oda, 410 Yatak kapasiteli Sheraton otelin 24 milyon dolar (500 milyon TL) inşa edilmesi ve 2024 yılının ilk çeyreğinde açılması planlandığı açıklandı.

Termal SPA alanı da bulunan otelde Balo ve konferans salonu, toplantı odaları, açık kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, deniz mahsulleri restorandı, dünya mutfağı restorandı, açık düğün salonu bulunacağı ve ilk etapta yaklaşık 250 kişinin istihdam edileceği belirtildi.

“Yeşil Uşak’a yakışan konseptte bir otel”

Açılış öncesi, çok sayıda iş insanı ve sanayicinin katıldığı bir kokteyl düzenlendi. Kokteyl sonrası otel için girişimde bulunan POLSAR’ın ortaklarından Fahri Polat yaptığı hoş geldiniz” konuşmasında; “Uşak şehri değerlendirdiği tekstil, plastik ve metal atıklarını sanayiye geri kazandırmaktadır. Bu anlamda dünyada eşine az rastlanır yeşil bir şehirdir Uşak. Bu noktadan hareketle elektriğini güneş enerjisinden, sıcak suyunu jeotermal kaynaklardan üreten 5 yıldızlı yeşil konseptli bir otel yatırımının çok yakışacağına karar verdik.

Bu yola çıkarken de Sheraton markası gibi bir dünya markasını tercih ettik. Kültürel yönü ile de bakarsak Uşak şehri, dünyanın en uzun 2. Kanyonu Bleandus antik kenti Clandıras Köprüsü ve paha biçilemeyen birçok tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile doludur. Bu güzel şehrin daha çok tanınması ve daha çok kişiyi misafir etemsi gerekmektedir.

Bu anlamda, temelini atacağımız tesis, kent tanıtımında çok önemli bir rol oynayacak şehrin sosyal ve kültürel yaşamına değer katacaktır. Biz bu şehri seviyoruz. Kaç kuşaktır tüm kazancımızı bu şehirde harcamaya devam ediyoruz dedi.

“Uşak tarihinde tek projeye yapılmış en büyük yatırım”

Diğer ortak Metin Çekçek; “Çok önemli bir tarihi geçmiş olan Uşak’ımıza bir markaya bağlı 5 yıldız standartlarında bir otel kazandıracağımız için gurultuyuz, mutluyuz. Uşak Belediyesi’nin projeye başından bu yana verdiği destekten dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a çok teşekkür ederiz.

Bu yatırım, Uşak tarihinde, tek bir proje için yapılmış en büyük yatırımdır. Yaklaşık 500 milyon TL’ye mal olacak. Mali danışmanlarımızı, bize daha büyük bir ilde yatırım yapmamızı önerdi. Ancak, biz “Uşak” dedik. Uşak’ta kazandık. Uşak’a yatırım yapıyoruz” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; “Böyle güzel bir günde sizlerle birlikte bu mutlu ana şahitlik etmekten gurur duyuyorum. Bu yatırım yatırımı yapan PULSAR için ne kadar önemliyse hepimiz ve Uşak için çok önemli. Uşak tarihinin kırılma noktası olacak bu yatırımı başlattıkları için Değerli girişimcilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, “Uşak’ta nitelikli konaklama konusunda büyük bir eksiklik vardı. Bugün şehrimiz adına çok önemli bir tesis inşa ediliyor. Şehrin tanıtımına ciddi anlamda katkıda bulunacak bu yatırımı gerçekleştiren iş insanlarına şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Uşak’ın tanıtımı açısından dönüm noktası olacak”

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “Uşak’ta kazanan Uşak’ta harcayan Kıymetli İş insanlarımız selamlıyorum. Kadim bir medeniyete sahip, altını ve parayı ilk kullanan bu bölgenin, ticaret ve ekonomik anlamda paralel gitmemesi düşünülemez. Uşak’ın daha bilinmeyen pek çok turistik ve tarihi alanı bu kıymetli yatırım sayesinde ortaya çıkacak.

Şu anda Uşak’ta 32 konaklama tesisimiz ve 1846 yatak kapasitesi olan otel sayımız mevcut. Bu Uşak ölçeği için çok düşük bir sayı. Uşak’a ilk gelen bir insan temel eksikliğin konaklama tesisi olduğunu anında görüyor.

Uşak’ın turizm potansiyeli yanında yüzyılı aşkın bir sanayisi var. Dolaysı ile bu eksiği kapatacak böyle bir yatırım şarttı. Gerçekten bu alanda bu yatırım bu eksiği kapatacak. Bu aynı zamanda sanayi ve turizmi geliştirecek ve beyaz yakalıları Uşak’ta tutacaktır ve Uşak’a büyük değer katacaktır” dedi.

Daha sonra temel atma töreni gerçekleştirildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)