SGK Uşak Müdürlüğünde EYT Kuyrukları oluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT’de yaş şartı aranmayacağını ve 2 milyon 500 bin kişinin emekli olabileceğini açıklamasının ardından SGK Uşak İl Müdürlüğü binasında iki gündür korkunç bir izdiham yaşanıyor.
SGK Uşak Müdürlüğünde EYT Kuyrukları oluştu

Yılbaşı öncesi SGK primleri yükselmeden askerlik, doğum borçlarını ödemek ve emekli olmak isteyenler, SGK Uşak Müdürlüğü binasında gece yarısından itibaren kuyruk oluşturdu.

EYT’de yaş sınırı olmamasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Uşaklı vatandaşlar, yeni yıl öncesi artması beklenen SGK prim borçlarından etkilenmemek için SGK Müdürlüğüne koştu. Yoğunluk nedeni ile zaman zaman sistemde duraklamalar yaşansa da Uşak’ta işlemlerin hızlı bir şekilde yapıldığı görüldü.

Başvurular e-devlet üzerinden de yapılabiliyor

SGK Uşak Müdürlüğünün vatandaşların taleplerine cevap verebilmek için 31 Aralık Cumartesi (Yarın) günü de 09.00 – 12.30 ve 13.30 – 17.30 saatleri arasında mesaiye devam edeceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, emeklilik işlemleri, askerlik hamilelik prim borcu ödenmesi gibi işlemlerin 31 Aralık Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden de yapılabileceği hatırlatıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)