SGK çalışanları SGK haftasını eylemle kutluyor

Büro Memur –Sen Uşak Şubesi, içerisinde bulunduğumuz Sosyal Güvenlik Haftası nedeni ile genel merkezlerinin almış olduğu eylemlilik kararını uygulamaya başladı.
SGK çalışanları SGK haftasını eylemle kutluyor

Büro Memur-Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş, genel merkezlerinin tüm yurtta Sosyal Güvenlik haftası nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumunda uzun zamandır yaşanan problemleri dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla aldığı eylemlilik kararının ilkinde bir basın açıklaması yaptı.

SGK Uşak İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan basın açıklamasını Büro Memur Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş okudu.

Şube yönetim kurulunun da eşlik ettiği basın toplantısında; Mayıs ayının 16’sını içine alan haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını vurgulayan Savaş, , Bu yıl da 16-20 Mayıs tarihlerine denk gelen kutlamaların büyük bir sevince dönüşmesi gerekirken, SGK çalışanlarının yaşadığı mağduriyetler nedeniyle buruk bir şekilde geçtiğine dikkat çekti.

Sosyal Güvenlik Kurumunun yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet verdiğini Kaydeden Savaş, “Ülkemizin sosyal güvenlik yükünü sırtında taşıyan, büyük fedakârlıklarla gecesini gündüzüne katarak çalışan, SGK personeli büyük hak kaybı yaşamaktadır” dedi.

Savaş, yağmur altında basın açıklamasına şu sözlerle devam etti: "666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile SGK personelinin bir gecede mali ve özlük hakları gasp edilmiştir. 2013 yılında İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek, 666 sayılı KHK'nın bu şekilde yayınlanmasına karşı çıkmış, tepkimizi en üst perdeden dile getirmiştik. Ne acıdır ki bu mağduriyet meydana geldiğinde yetkili makamda oturanlar ne o günlerde ne de bugün sesini çıkaramamış, yaşanan mağduriyetlere göz yummuşlardır. Bizler bugün Büro Memur-Sen olarak Türkiye’nin 81 ilinde alanlardayız.”

“Yarın siyah giyme eylemi gerçekleştireceğiz”

Hafta boyunca, SGK personelinin mağduriyetinin son bulması, emekleri zayi olmasın diye her platformda eylem ve açıklamalarla kararlı duruşlarını sergilemeye devam edeceklerini belirten Savaş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye’nin 81 ilinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri önünde basın açıklaması ile SGK personelinin sorunlarını, mağduriyetlerini ve taleplerini dile getiriyoruz.

Yarın, bugün dile getirdiğimiz açıklamamıza dikkat çekmek için tüm çalışanlarla birlikte 'Siyah Giyme' eylemi yapacağız. Siyah renkte kıyafetler giyerek çalışma ortamlarımızda farkındalık oluşmasını sağlayacağız.

18 Mayıs Çarşamba günü yapacağımız 4 saat iş bırakma eylemi ile ilgililere "artık sesimizi duyun" mesajı vereceğiz. Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda mesaiye 2 saat geç başlayıp, mesaiyi 2 saat erken bitireceğiz.

20 Mayıs günü ise kararlılığımızı tüm Türkiye’ye gösterecek, ülke genelinde tam gün iş bırakma eylemi yaparak işe hiç gitmeyeceğiz."

"SGK çalışanları olarak yükümüz her geçen gün artmaktadır”

Sosyal Güvenlik Kurumunun toplam 35 bin norm kadrosu olmasına rağmen işlerin kısıtlı sayıda personelle yürütülmeye çalışıldığına dikkat çeken Savaş, “İstanbul’da yüzde 42, ülke genelinde de yüzde 65’lik fiili çalışan ile hizmet veren SGK personelinin iş yükü her geçen gün daha da artmaktadır.

Bizler, Büro Memur-Sen olarak ‘hak verilmez, alınır’ anlayışıyla bugün meydanlara indik. Genel Yetkili Sendika olarak üyelerimizin ve temsil ettiğimiz kamu görevlilerinin mağduriyeti son bulana kadar, birlik ve beraberlik içerisinde kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz” diyerek basın açıklamasına son verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)