Sezonun ilk hasadı Vali Bey’den bereketi Allah’tan

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Ulubey ilçesine giderek biçerdövere bindi ve sezonun ilk buğday hasadını gerçekleştirdi.
Sezonun ilk hasadı Vali Bey’den bereketi Allah’tan

Ergün burada yaptığı açıklamada il genelinde 411 ton sertifikalı buğday dağıtıldığını, gelecek yıl için Ekim ayında 450 ton sertifikalı buğday dağıtmayı planladıklarını açıkladı.

Ergün daha sonra tıbbi aromatik bitkilerden yağ elde etmek üzere Ulubey ilçesinde kurulan Distilasyon Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

“BU YIL UŞAK’TA 200 TON BUĞDAY ÜRETİMİ BEKLENİYOR”

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Ulubey ilçesinde hasadı devam eden buğday tarlalarına giderek biçerdöverle tarla sürdü. Çiftçilerle sohbet eden Vali Ergün, Uşak tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan’dan Uşak’ta yapılan tarım hakkında bilgiler aldı.

Buğday tarlasında açıklamalarda bulunan Ergün; “Bildiğiniz gibi son zamanlarda devletimiz arpa ve buğday üretimini ciddi bir şekilde destekliyor. Bu destekler; hem fiyat tespiti yönünden, hem de sertifikalı buğday tohumu şeklinde olmaktadır.

Uşak'ta genel olarak buğday hasadına baktığımızda 700 bin dekarın üzerinde hasat yapılabilir alanımız var. Bunun büyük çoğunluğu ekmeklik buğday. Yaklaşık 120 bin dekarlık bir kısmı da makarnalık buğday ekimi yapılan alanlardır. Bana verilen bilgilere göre ilimizde dekar başına ortalama 280 kilogram verim bekleniyor. Bu yıl Uşak il genelinde 200 ton civarında rekolte bekleniyor” dedi.

GELİNLE DAMADI TEBRİK ETTİ

Buğday hasadı işleminin ardından lavanta bahçelerini gezen Vali Dr. Turan Ergün, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığının işbirliği, Zafer Kalkınma Ajansı’nın da hibe desteği ile tıbbi aromatik bitkilerden yağ elde etmek üzere Ulubey ilçemizde kurulan Distilasyon Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Burada fotoğraf çektiren gelinle damadı kutlayan Ergün, bir müddet lavanta biçti ve üreticilerden lavanta yetiştiriciliği hakkında bilgiler aldı.

Ulubey İlçesindeki mevsimin ilk buğday hasadı programında; Ulubey Kaymakamı İsmail Erdoğan, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, İl Özel İdaresi genel Sekreteri Erkan Keleş, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri demir ve Uşak Tarım ve Orman Müdüür Nihat Ağan, Vali Ergün’e eşlik eden isimler oldu.

(SALİH KILINÇ / HABER)