Seranova Seramik emekçilerinin çığlığı: “Ne olur duyun sesimizi!”

Seranova Seramik mağduru işçiler Uşak Valisi Funda Kocabıyık’a seslendi “ Yorulduk, ne olur duyun sesimizi”
Seranova Seramik emekçilerinin çığlığı: “Ne olur duyun sesimizi!”

UMPAŞ Holding'e bağlı Seranova Seramik Fabrikasındaki yönetim anlaşmazlığının sonucunda ortaya çıkan mali sıkıntıların faturası fabrika çalışanlarına kesildi.

Yaşadıkları sıkıntıları Uşak Gündem’ e anlatan seramik emekçileri, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’tan devlet adına kendilerine sahip çıkmalarını istedi.

Seranova Seramik’te belirsizlik devam ederken işçilerin ve işten çıkarıldığı halde yıllardır tazminatlarını alamayan eski işçilerinde tedirginliği artıyor.

EMEKÇİLER UŞAK GÜNDEM’E İÇİNİ DÖKTÜ

Yaşadıkları zorlu süreci Uşak Gündem’e anlatan Seranova Seramik emekçilerinden bir tanesi olan eski işçilerden İsmail Özer,” Yaklaşık 2 buçuk yıl önce işten çıkarıldım işe geri dönüş davası açarak işe geri dönüş için hak kazandığım halde geri işe alınmadığım gibi tazminatımın büyük bir kısmını da alamadım.

Yaklaşık 2 buçuk yıldır hukuk mücadelesinin devam ettiğini belirten Özer, benim durumumda bulunan ve tazminatlarının tamamını yada bir kısmını alamayan bir çok eski işçi arkadaşım var dedi.

ÇALIŞANLARIN DURUMU BİZDEN DAHA VAHİM

Ocak aynın başında fabrikada çalışmakta olan 200 civarında işçinin işsizlik ödeneğinden yararlandırılarak ücretli izine çıkarıldığını söyleyen Özer,” Bu arkadaşlarımızın durumu bizden daha vahim, çünkü fabrikanın açılıp açılmayacağı hala belirsizliğini koruyor. Bildiğim kadarıyla arkadaşlarımızın bir kısmının işsizlik ödeneğinin süresi doldu bir kısmının da dolmak üzere, sendika aracılığıyla onlarda yasal süreci başlatmış durumdalar” dedi.

YORULDUK! SESİMİZİ DUYUN

Seranova Seramik mağduru yüzlerce işçinin gerek kendi imkanları, gerekse sendika aracılığıyla yasal haklarını aramaya çalıştıklarını aktaran İsmail Özer,” Yıllardır yasalar çerçevesinde mücadelemizi sürdürüyoruz, fabrikanın kullandığı krediler ve borçlar nedeniyle bir çok tedbir kararı var yıllarca gece gündüz çalışarak hak ettiğimiz tazminatlarımızı alamama tehlikesi ile karşı karşıyayız. Devletimizin temsilcisi ve bir anne olan Sayın Valimiz Funda Kocabıyık’tan ricamız, yaşanan belirsizliğin giderilmesi ve haklarımızın korunması için bize sahip çıkmasıdır, bu süreç bizi çok yordu gün geçtikçe ümitlerimiz tükeniyor, ne olur sesimizi duyun.” ifadelerini kullandı.