Sel felaketinin ardından Süleyman Soylu açıklama yaptı! Hayatını kaybeden kişi sayısı artıyor

Adıyaman ilinde yaşanan sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklama geldi.
Sel felaketinin ardından Süleyman Soylu açıklama yaptı! Hayatını kaybeden kişi sayısı artıyor

Bugün sabah saatlerinden itibaren yoğun yağışın etkisini göstermesi nedeni ile şehirde sel felaketi meydana geldi. Şubat ayında meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından yaşanılan zorlu süreçte özellikle de çadrılarda ve konteynerde kalan depremzede vatandaşlar oldukça zor anlar yaşadı. ilk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketinde 4 kişiye de ulaşılmaya çalışıldığı öğrenilmişti. Bu rakamlar artarken, Bakan Soylu açıklama yaptı. 

3 KİŞİYE DAHA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ! 

Adıyaman ve Şanlıurfa'da etkilerinin görüldüğü bu sel felaketi ile birlikte dere yataklarından uzak durulması gerektiğinden bahseden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buradaki çalışmalar valilerimiz, jandarma komutamız, bölge müdürlerimiz burada. Yollar açık, elektrik, su var. Tedbirlerimiz ve uyarılarımız devam ediyor. Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Edinilen son bilgilere göre AFAD, Jandarma ve Belediye ekipleri tarafından tahliye çalışmaları da devam ederken Adıyaman'ın Tut ilçesinde bahçedeki konteynerin suya kapılması nedeni ile 5 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de kayıp olduğu öğrenildi.