Şekerevleri üstü kapalı pazaryerinin temeli dualarla atıldı

Uşak Şekerevleri Mezarlığı bitiğinde bulunan 7 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilmesi planlanan kapalı pazaryeri temeli törenle atıldı.
Şekerevleri üstü kapalı pazaryerinin temeli dualarla atıldı

Temel atma törenine; Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Şehrin birçok noktasında gerçekleşen temel atma törenlerine ve açılışlara vurgu yaptı. Çakın, belediye olarak çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini dile getirerek, gerçekleşecek projenin Uşak için hayırlı olmasını diledi.

Törende ilk söz alan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, “Maşallah başkanımızın temel atma açılış programlarına koştura koştura yetişemiyoruz. İki gün evvel Partimiz Genel Başkan yarımcısı ile 4 açılış yaptık. Şimdi yine burada bir açılışı gerçekleştiriyoruz.

Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul B.B. Başkanı olduktan sonra yola koyduğu hizmet kervanı bugünde de yola devam ediyor.

Uşak Belediye Başkanımız ve ekibi de hizmet yolunda, vatandaşımızın hayır duasını almak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bizde AK Parti Uşak İl Teşkilatı olarak bizde sonuna kadar belediyemizin arkasındayız.

Biz Cumhurbaşkanımızdan aldığımız edep ve terbiye gereği söz verdiysek bir şeyi yaparız yapamayacağımız şeyin sözünü de vermeyiz. AK Parti Belediyeciliği hizmet için vardır” dedi.

“Uşak’ın tüm semtlerinde kapalı ve konforlu pazaryerleri inşa ediyoruz”

Daha sonra kürsüye çıkan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “2019 yerel seçimleri öncesi Şekerevleri sakinlerine, pazarcı esnafına Mehmet Akif Ersoy, Kemalöz ve daha birçok mahallede vatandaşlarımızın yazın, sıcaktan, kışın yağmurdan çamurdan korunmaları için pazaryerlerinin üstünü örtme sözü vermiştik. Şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz.

Aslında burada çok farklı bir proje düşünmüştük. Pazarcı, tuhafiyeci esnafı ve odalarının talebi üzerine projemizi revize ettik. Bu yüzden biraz gecikmeli olarak yaptık. Biz, her zaman paydaşlarımızın ve vatandaşlarımızın sesine kulak veririz.

Çok şükür bugün temelini attığımız bu projemizi nasip olursa Nisan ayı içerisinde pazarcı esnafımızın ve vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Son derece modern bir pazaryerini şehrimize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Şekerevleri semtinde temeli atılacak kapalı pazaryeri hakkında da bilgiler veren Çakın; “şu an içinde bulunduğumuz pazaryeri 7 bin metrekare gibi büyük bir alanı kaplıyor. Buranın üzerini son derece teknolojik Bitumex Mebran sistemleri ile kapatacağız” dedi.

“Uşak’ın en eski pazarı modern bir çarşı oluyor”

Uşak’ın bilinen en seki pazaryeri Çarşamba pazarı yerine modern bir çarşı yapacaklarını belirten Çakın, “Uşak’ta Pazar deyince aklımıza çarşamba pazarı aklımıza gelir. Geçmiş dönem belediyemiz tarafından mahallerimizde bulunan pazaryerlerinin üstünü kapatması, daha konforlu hale getirdiği bir süreç var. Bizde bu dönemde, gelişen büyüyen Uşak’ımızdaki tüm mahallerimizde kapalı pazaryeri yapıyoruz.

TOKİ’lerin binalar yaptığı, Karaağaç Mahallesinde, üstü düğün salonu altında pazaryeri olan projemizin yapımı hızla devam etmekte. Şimdi burada da modern kapalı bir pazaryeri yapılıyor.

Uşak’ımız için belediye olarak yaptığımız pazaryeri çalışmalarını da Çarşamba pazaryeri ile taçlandırmak istiyoruz. Bu kadim pazaryeri için hazırladığımız projemizi, önce bölgedeki hak sahipleri, daha sonra tüm Uşak ile paylaştık.

Uşak Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa geliştirdiğimiz projede, altında otoparkı olan, ulaşılabilir, çok cazip, modern ve şehrin cazibe merkezi olacak bir Pazar yeri inşa etmeyi planlıyoruz. Ayrıca hak sahiplerine de çok avantajlar getirecek.

Projemizi anlattığımız hak sahipleri ve Uşaklı hemşerilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Hak sahiplerine ön talepleri imzalatmaya başladık. Yeterli sayıda talep aldıktan sonra bakanlığımızla birlikte çok hızlı bir şekilde projeyi hayata geçirmeye başlayacağız. Böylece Uşak’ımıza yeni bir çarşı kazandıracağız.

Projelerimiz şehrin dört bir yanında sürüyor. Bir taraftan temel atarken, bir taraftan hizmete açıyoruz. Bu mahalleye güzel bir spor kompleksi inşasına da yakında başlıyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından dualarla kurban kesildi ve Şekerevleri Kapalı Pazaryerinin temeli atıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)