Seçimlerin ardından 29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi?

28 Mayıs tarihinde yeniden sandığa gidecek olan seçmenler Cumhurbaşkanını seçmek üzere oy kullanacak. Oy kullanma işlemlerinin okullarda yapılacak olmasından dolayı 29 Mayıs tarihinin tatil olup olmayacağını sorgulamaya başladı.
Seçimlerin ardından 29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi?

Seçimlerin ardından 29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? - 14 Mayıs Pazar 2023 tarihinde milyonlarca seçmen 13.Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandık başına geçti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı adayları arasından yüzde 50+1 barajını geçebilen bir aday olmadığından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verildi. Seçimlerin 2.turu 28 Mayıs Pazar günü yapılacak. Bu doğrultuda 14 Mayıs seçimlerinin ardından 15 Mayıs Pazartesi gününün tatil edilmesiyle birlikte öğrenci, öğretmen ve veliler ''29 Mayıs Pazartesi okullar tatil olacak mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ertesi günü okullarda oy kullanma işlemi yapıldığı için tatil edilmesi ile birlikte ''Seçimlerin ardından okullar tatil olacak mı?'' sorusu yeniden gündeme geldi. Seçimlerin 2. tura kalmasıyla birlikte 29 Mayıs tarihinde de okulların tatil ilan edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. 29 Mayıs'ta okulların tatil olup olmadığı ile ilgili detaylar araştırılan konular arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı 2.tur seçimleri 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. Seçimin sonrasında okulların tatil durumu merak ediliyor.

29 MAYIS PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ? 

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Genel Seçimlerin nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı 15 Mayıs Pazartesi gününü tatil ilan etti. Okullarda oy kullanma işlemi yapıldığı için 15 Mayıs Pazartesi okullarda bir gün süreyle eğitim öğretime ara verilirken 28 Mayıs günü de okullarda oy kullanma işlemleri tekrar edilecek. ''29 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi?'' sorusu gündemdeki yerini aldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konu hakkında açıklama yaparken '' 29 Mayıs'ta okullar açık mı, öğretmenler izinli mi?'' sorusu da yanıt buldu. 

2. Tur seçimlerinin 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olması nedeniyle 29 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edileceği tahmin ediliyor. Konu ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmazken geçmişte de seçimin ardından ilk pazartesi günü tatil ilan ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 29 Mayıs tarihinde eğitim olmayacağını paylaştı. 29 Mayıs tarihinde öğretmenler idari izin sayılacak. Okullarda eğitim ve öğretim 30 Mayıs Salı günü yeniden başlayacak.