Seçime 60 gün kaldı! İşte en beğenilen siyasetçi Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve İnce oy oranları

Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek seçim öncesi partilerin oy oranları ve siyasetçilerin popülaritesi merak ediliyor.
Seçime 60 gün kaldı! İşte en beğenilen siyasetçi Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve İnce oy oranları

Seçime 60 gün kaldı! İşte en beğenilen siyasetçi Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve İnce oy oranları - Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek seçim öncesi partilerin oy oranları ve siyasetçilerin popülaritesi merak ediliyor. Şirketler bu süreçte partilerin güncel oy oranlarına dair araştırmalar yaparken dikkat çeken sonuçlarda gündeme geldi.

SEÇİM ÖNCESİ EN BEĞENİLEN SİYASETÇİ

Türkiye'de 2023 seçimleri öncesinde en beğenilen siyasetçi oylamalarında Muharrem İnce başta geliyor. Deprem öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalar ile vatandaşın sesi olan Muharrem İnce bu süreçte sosyal medya ve sokakta en popüler siyasetçi arasında ki yerini aldı.

İlk Soru: Bu Pazar Bir Milletvekili Seçimi Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz?

Aksoy Araştırma Türkiye Monitörü 2023 Yılı 9. Hafta Araştırması sonuçları açıklandı. Anket 8 Mart tarihinde gerçekleştirildi. Yapılan araştırmada en dikkat çekici sonuç AK Parti'nin 2022 yılı son çeyreğinden itibarne bu yana geçen süre de oylarında yüzde 3,5 gerileme olduğu ifade edildi. Araştırmanın sonucuna göre AKP'nin 2022 yılının son çeyreğinden bu yana geçen sürede oyunda yüzde 3,5 gerileme olduğu görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Oy Tercihinizi Kimden Yana Kullanırsınız?

Yapılan ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 44,4 oy alırken CHP lideri Kılıçdaroğlu ise yüzde 55,6 oy oranı ile yeni Cumhurbaşkanı oluyor.

Araştırma sonuçları ile ilgili Ertan Aksoy, “AKP’deki düşüş trendi devam ediyor. Bununla birlikte CHP yeniden yüzde 28’in üzerine geldi. Adayın netleşmesi, büyük bir müzakere süreci ile birlikte muhalefetin tüm bileşenlerini kapsayan bir sonucun çıkması ve kampanyanın başlaması ile birlikte muhalefette kısıtlı bir oy artışı görülebilir. Yine Sayın Kılıçdaroğlu’nun yüzde 11 önde başlaması, muhalefete büyük bir moral üstünlükle başlama imkânı verecektir.” açıklamalarında bulundu.