Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücreti kaç günde yatar?

31 Mart yerel seçimlerde sandık başında görevli olan görevliler için sandık görevlisi ücreti verilecek. 31 Mart sandık görevlisi ücretleri bu noktada en sık araştırılan konular arasında yerini aldı. Sandık görevlisi ücreti ne kadar, kaç günde yatar?
Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücreti kaç günde yatar?

Seçimde pek çok noktada önemli görevleri olan sandık memurunun ücreti ne kadar, sandık görevlisi ücretleri kaç günde yatar? 81 ilde 973 ilçede düzenlenen seçimlerde görev alan görevlilere para ödemesi yapılacak.

Sandık görevlisi ücretlerinin memur maaşı katsayısına göre hesaplandığı biliniyor. Bunun yanı sıra akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek oy verme işleminden sonra oyların sayılması ve tutanakların tutulması noktasında da önemli görevleri olan sandık görevlileri 1 Nisan’da da idari izinli olacak.

TÜM TÜRKİYE SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemleri ile birlikte tüm Türkiye sandık başına gidiyor. Gece geç saatlere kadar oyların sayılması ve işleme işlemlerinin devam etmesi bekleniyor. Sandık görevlilerinin bu noktada ne kadar ödeme alacağı da merak konusu oldu. Bu yıl düzenlenen yerel seçimlerde sandık görevlilerine ödenecek ücretlerde de artışa gidildi. Sandık görevlisi ücretleri 2024 yılında ne kadar oldu?

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

2024 sandık görevlisi ücretlerinin ne kadar olduğu sandık görevlileri ve yakınları tarafından araştırılıyor. Son olarak geçtiğimiz yıl düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık görevlilerine 870 TL olarak ödeme yapılmıştı. 31 Mart yerel seçim sandık görevlisi ücretleri 2.947 TL olarak belirlendi.

Sandık memuru ya da sandık görevlileri olarak tanımlanan kişiler 2.088 TL ödeme alacak olup, parti üyelerine 1.044 TL, bina sorumlularına da 2.936 TL ödeme yapılacak.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ KAÇ GÜNDE YATAR?

Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağı da merak ediliyor. Konuya ilişkin henüz YSK tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Ancak sandık görevlisi ücretlerinin en geç ay sonuna kadar (30 Nisan tarihine kadar) yatırılması bekleniyor. Geçen yıllarda sandık görevlisi ödemeleri kamu bankaları üzerinden yatırılmıştı.