Seçim günü nereler kapalı olacak? Seçim günü ne yasak, seçim günü yasakları neler?

31 Mart yerel seçimleri için oy kullanma işlemleri sabah saatlerinde başladı. Türkiye belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gidiyor. Peki, seçim günü nereler kapalı olacak? Seçim günü ne yasak, seçim günü yasakları neler? İşte detaylar..
Seçim günü nereler kapalı olacak? Seçim günü ne yasak, seçim günü yasakları neler?

Seçim günü yasakları kapsamında bazı mekanların kapalı olup olmayacağı merak konusu oldu. Peki, 31 Mart Pazar günü kapalı olacak yerler neler? Seçim gününde ne yasak? Kuaför, berber, AVM, eczane, kahvehane, pazar yerleri ve marketler kapalı mı açık mı olacak?

81 İLDE OYLAR KULLANILIYOR

81 ilde oy kullanma işlemi devam ediyor. Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına giderek oy kullanma işlemine devam edecek. Belediye başkanlarının yanı sıra il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri için de oy kullanılacak.

OY VERME İŞLEMİ SABAH 08.00'DE BAŞLADI

31 Mart yerel seçimler için vatandaşlar sandık başına gitmeye başladı. Oy kullanma süreci boyunca vatandaşlar hangi mekanların kapalı olacağı kadar nelerin yasak olduğunu da merak etmeye başladı.

5 yıl boyunca görev yapacak olan yerel yöneticilerin seçilmesi için kritik süreç bu sabah saat 08.00’da başladı. Akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek olan oy verme işlemi sonrasında sayım işlemi başlayacak. Sonuçların büyük bir kısmının gece yarısına kadar açıklanması bekleniyor.

SEÇİM GÜNÜ NE YASAK, NERELER KAPALI?

Vatandaşlar seçim günü ne yasak? Sorusuna yanıt arıyor. Seçim günü sabah saat 06.00’dan akşam saat 24.00’a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Bunun yanı sıra emniyet güçleri dışında kimsenin silah taşımasına izin verilmeyecek. İnternet kafa, kahvehane gibi tüm eğlence mekanları seçim gününde kapalı olacak.

Eğlence niteliği taşıyan yerlerde sadece yemek hizmeti verilebilecek. Düğünü olanlar için de düğünlerin saat 18.00’den sonra yapılacağı ifade edildi.