Seçilirse Türkiye’nin en genç muhtarlarından birisi olacak

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde seçilirse Türkiye’nin en genç muhtarlarından birisi olacak
Seçilirse Türkiye’nin en genç muhtarlarından birisi olacak

Şentürk, “Ben ailemle 28 yıldır doğduğum Atatürk Mahallesi’nde yaşadım. 4 yıllık Sıhhi Tesisat Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Şu an çalışmıyorum. Şunu peşinen söyleyeyim ki, mahalleme hizmet etmek amacıyla seçildiğim takdirde muhtarlıktan başka iş yapmayacağımı buradan bildirmek istiyorum” dedi.

Atatürk Mahallesi halkının kendisini genç ve dinamik olduğundan dolayı tercih edeceğini belirten Şentürk,  “Bana göre muhtarlık 45-50 yaşına gelip emekli olduktan sonra yapılacak ve emeklilerin boş zamanlarını değerlendireceği bir meslek değildir. Mahalle muhtarı genç ve dinamik olmalı. Bir mahalle sakini bir sorunu için muhtara başvurduğunda muhtar o sorunu çözmek için alacak o vatandaşı belediye başkanın makamına gidecek. Vatandaşa, “Senin işini şu gün yaparım” deyip atmayacak. Bürosunda dosyalar üst üste birikmeyecek. İnsanlar geldiğinde iki lafı bir araya getirip düzgün konuşabilmeli.

Bir de kesinlikle muhtarlık kurumu siyasetle bulaştırılıp partilerle ilişkilendirilmemelidir. Seçildiğim takdirde bu konuda çok hassas davranacağım” ifadesini kullandı.

Atatürk Mahallesinin en büyük sorununun maddi yönden dezavantajlı ailelerin ve öğrencilerin yeterince yardım alamamak olduğunu belirten Şentürk, “Okulda okuyan çocuklara maddi ve manevi yardım sağlanması için gerekli mercilerden ve hayırseverlerden yardım toplayıp, çocuklara çanta, okul malzemesi ve giysi gibi ihtiyacı olan malzemeleri temin edeceğim. Bir de kömür ve doğal gaz yarımlarında büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bu haksızlıkları gidermek için çalışacağım.

Son olarak yapmak istediğim şu: Atatürk Mahallesi’nde mahalle sakinlerinin spor yapacağı alanlar yok. Gerekli makamlarla görüşüp, mahallemize spor alanalrı veya bir spor salonu yaptırmak en önemli projelerim arasında yer alıyor. Kadınlarımız da spor teşvik edeceğim. Atatürk Mahallesi futbol takımı, voleybol takımı veya olanaklar ölçüsünde kurabildiğim spor takımları kurmak istiyorum. Bir de muhtar seçildiğim takdirde Atatürk Mahallesine de bir mahalle konağı kurdurmak için çalışacağıma söz veriyorum” şeklinde konuştu.