SEAT kararını verdi! İki modele dijital kokpit teknolojisi geldi

SEAT oldukça fazla tutulan Ibiza ve Arona modellerinde artık sadece dijital kokpit teknolojisini kullanmak istiyor. İspanyol marka SEAT'ın iki modeliyle başlayacak dijital kokpit, yani hayalet ekran denilen teknolojinin oldukça fazla sevildiğini söyleyelim. Türkiye'de satışa çıkacak modeller arasında dijital kokpit teknolojisi kullanıcılara sunulacak.
SEAT kararını verdi! İki modele dijital kokpit teknolojisi geldi

Spor araba ve hızlı araba denince akla gelen markalardan birisi olan SEAT oldukça köklü bir değişiklik yaptı. Hayalet ekran denilen dijital ekranların yaygın olmaya başlamasıyla birlikte otomobil markaları dijital ekranlar için paraya kıymış ve oldukça modern tasarımlar ile dijital dönüşüme ayak uydurmuşlardı. 2018 yılında satışa sunulan yeni teknoloji modeller olan Leon ve Ateca dijital kokpit seçeneğiyle satışa sunulmuştu. Oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşan SEAT ise artık kararını vermiş oldu. Araçlarının hepsinde hayalet teknolojisi denilen dijital ekranlar kullanılmayacak ama bazı modeller artık dijital ekran ile üretime sokulacak.

ARAÇ İÇİ AMBİYANS EVRİM GEÇİRDİ

SEAT modelleri hem tarihi, hem dış görünümü hem de iç ambiyansı ile kendisini diğerlerinden ayıran bir markaydı. Yeni ekran sayesinde iç ambiyans olumlu anlamda tam anlamıyla evrim geçirdi. Aracın şuan içerisinde herhangi bir LED teknolojisi kullanılmıyor ama elbette yeni dijital kokpit teknolojisi aracın özellikle akşam ambiyansını çok etkiliyor ve sürücü tam anlamıyla bir SEAT sürdüğünü anlıyor. 10,25 inç‘lik büyüklüğe sahip bu ekrana şuan sadece Ibiza ve Arona modelleri sahip olacak.

İSPANYOL ÇİZGİLERİ DİJİTAL EKRANA YANSITILMIŞ

SEAT iki modelinde şuan için dijital kokpit teknolojisi kullanıyor ama burada ele alınması gereken asıl konulardan birisi ekranın hem sadeliği hem de oldukça yüksek bir prestije sahip sportif yapısıdır. Ibiza ve Arona modellerinde kullanılan ve İspanyol mühendislerin baştan aşağı kendi elleriyle tasarladığı ve dijital kokpit çok ayrı bir yapıya sahip gibi duruyor çünkü diğer markalardaki dijital ekranlardan çok ayrı bir yapıya ve çizgilere sahip teknolojisi var. SEAT’ın Türkiye’de satılan modellerinde de dijital kokpit teknolojisini satışa çıkarması bekleniyor.