Savaş ve Korkmaz yarın kozlarını paylaşacak

Yaklaşık 16 bin esnafın derdine deva olmak için var olan Uşak Esnaf Sanatkâr Odaları Birlik Başkanlığı seçimleri yarın yapılıyor.
Savaş ve Korkmaz yarın kozlarını paylaşacak

Birlik başkanlığı seçimlerinde güçlü 2 adayın yarışacak olması, esnaf camiası arasında heyecanın doruklara tırmanmasına neden oldu.

Yarın yapılacak Uşak Esnaf Sanatkâr Odaları Birlik Başkanlığı seçimlerinde halen başkanlık görevini yürüten Uşak Sarraflar Kuyumcular ve Saat Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Atalay Savaş ve Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, adaylığını açıklayan isimler oldu.

Uşak Esnaf Sanatkâr Odaları Birlik Başkanlığı seçimleri, yarın saat 14.00’de Çağrı Düğün Salonlarında yapılıyor. Yaklaşık 16 bin esnafı temsilen seçilen oda başkanı ve yönetim kurulu 207 kişi, birliği 4 yıl yönetecek başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçmek için sandık başına gidiyor.

Uşak esnaf çevresine göre; her iki adayda esnaf camiasında sevilen ve ağırlığı olan isimler. İkisinin de kazanma şansı eşit. Atalay Savaş, yeni seçilen genç oda başkanları ve yönetimlerinin desteğine güveniyor.

Mustafa Korkmaz da yıllardır esnaflarla iç içe olmasının avantajına ve hemen hemen her ilçede bulunan şoförler esnaf odasının ve de eski tüfek esnafların desteğinin arkasında olacağından emin görünüyor.

,Hafta başında bir basın toplantısı düzenleyen mevcut Başkan Savaş yeniden aday olmak istediğini , ““Önümüzde bir seçim var. Ben de tüm arkadaşlarımın görüşünü alarak bir dönem daha aday olmaya karar verdim. Özellikle genç olan başkan ve yöneticilerimizin enerjisi bize de yansıdı. Gençtiler, bir şeyler yapmak arzusundaydılar. Bu arzu ve tecrübeyi harmanlayarak esnafımızı daha ileriye götürmeyi düşünüyorum” şeklinde açıklamıştı.

Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, “Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı için bende adayım. Bu seçimlerin kaybedeni olmayacak. Ben de kazanacağım. Atalay Başkanım da kazanacak. Kısacası esnaf kazanacak. Atalay’ın grup, Mustafa’nın grup diye bir şey yok.

Birlik başkanı adayları olarak hepimiz buradayız. Atalay Başkanım, ne güzel projelerini anlattı. Bizde bu projeleri gerçekleştirmek ve daha iyilerini yapabilmek adına aday olduk” diyerek birlik mesajları vermişti.

(SALİH KILINÇ / HABER)